Автор зібрав у своїй
книзі унікальні свідчення кухарів, які працювали на різних кухнях Росії,
України, Білорусі та інших колишніх радянських республік. Через призму кухонних
дверей він майстерно показав глибину історій не лише про смакові звички та
вподобання кухарів, їхні спогади, пов'язані з періодом війн та політичного
терору, але й маніпулятивні механізми влади.
Книга побудована з 13 розділів, кожен із яких присвячений певній політичній особистості або історичній події, кулінарним вподобанням можновладців та пов’язаними з цим політичними подіями. Це і їжа в тюбиках для космонавтів, і бенкети за часів Берії та Сталіна, і розповіді кухарів, що працювали на ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, і свідчення очевидців Голодомору, і розповіді працівників їдалень на радянських військових базах в Афганістані.
Книга пропонує читачеві
поглянути на історію з іншого ракурсу і зрозуміти, яким чином силова структура
влади використовувала кухню для забезпечення своєї контролюючої позиції.
"Кухня терору"
— це розкішний зразок того, як варто працювати з історичними темами.
Це той випадок, про які
пишуть "must read".
Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).
Немає коментарів:
Дописати коментар