понеділок, 7 червня 2021 р.

Книжкові новинки | Сучасні книги про підлітків


Наразі продовжуємо знайомити вас з книжками, що надійшли від Українського інституту книгиУкраїнського Інституту Книги

Сьогодні представляємо добірку літератури про підлітків та для підлітків. Це чудові історії про те, як навчитись бути інакшим, про любов та випробування. Ці книжки допоможуть юнакам та дівчатам розібратися в собі та уникнути помилок, а батькам – зрозуміти власних дітей.


«Говори», Лорі Голс Андерсон

Андерсон, Л. Г. Говори / Лорі Голс Андерсон – Х. : Віват, 2019. – 192 с.

Гостросоціальний роман Лорі Голc Андерсон написаний у формі щоденника тринадцятирічної дівчинки. На перший погляд, у ньому показано звичайне шкільне життя американського підлітка, який не надто добре комунікує з учителями, батьками й друзями. 

Та на цьому тлі перед читачами постає страшна реальність, у якій панує лицемірство, байдужість, егоїзм, емоційне й фізичне насильство. У школі інколи відбувається будь-що  і оточенню байдуже. А в складному підлітковому віці так важко віднайти в собі впевненість, щоб домогтися уваги, навчитися говорити й не боятися.



«Зграя», Анастасія Нікуліна

Нікуліна, А. Зграя: Роман-виклик / Анастасія Нікуліна – Х. : Віват, 2018. – 320 с.

Львівська спека плавить асфальт. Їм  майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати.

П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур  це стиль життя, челендж  постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди.

Загадкова незнайомка Таша  новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони  «Зграя».




«Де ти поділась, Бернадетт?», Марія Семпл

Семпл, М. Де ти поділась, Бернадетт? / Марія Семпл – Х. : Віват, 2018. – 352 с.

Б
і – дівчинка незвичайна, дуже креативна й розумна для своїх 15 років. Це не дивно, бо її тато – один із комп’ютерних геніїв компанії

«Майкрософт», а Мама – надзвичайно ексцентрична жінка. Назвала доньку Балакрішна. Замість чепурного будиночка придбала в Сіетлі занедбану будівлю й живе там із родиною. Для вирішення поточних справ найняла віртуальну помічницю з Індії.

За відмінне навчання Бі забажала на Різдво сімейну мандрівку в Антарктиду, але за два дні до поїздки її мама зникла. То куди поділася Бернадетт? Бі ні перед чим не зупиниться, вона шукатиме маму всюди…


«Моя бабуся просить їй вибачити», Фредерік Бакман

Бакман, Ф. Моя бабуся просить їй вибачити / Фредерік Бакман – К. : КНИГОЛАВ, 2020. – 416 с.

Ельзі – сім, і вона не така, як інші. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона неймовірно шалена – якщо вважати шаленством, приміром, стояння-на-балконі-й-обстрілювання-перехожих-із-рушниці-для-пейнтболу. А ще - бабуся для Ельзи найкращий – і єдиний – друг.

Щоночі Ельза ховається від світу в бабусиних історіях про Країну-Спросоння та Королівство Міамас, де ніхто не мусить бути «нормальним». Та коли Бабуня помирає й залишається жити лише в листах, написаних до тих, перед ким вона відчувала провину, – ось тоді й починається найбільша Ельзина пригода...


«Різдвяний янгол», Ярослава Терлецька, Галина Петросаняк

Терлецька Я., Петросаняк Г. Різдвяний янгол / Ярослава Терлецька, Галина Петросаняк  Івано-Франківськ: Дискурсус, 2018.  112 с.

Ці історії переносять у Карпати і в Різдво, як машина щастя. Адже саме там щастя було найоднозначнішим – у карпатському дитинстві Ярослави Терлецької і Галини Петросаняк. Тут органічно сплітаються казкові сюжети, гуцульський дух і старовинні коляди.

Ця книжка зігріє душу і дітей, і дорослих.




Ці та багато інших книг ви можете знайти на полицях нашої бібліотеки.



Також пропонуємо скористатись
електронними каталогами 🗒️ЦБС Шевченківського району м. Києва http://shevcbs.kiev.ua/elektronnyj-katalog-2/
та 🗒️ПБ ім. Лесі Українки http://ecatalog.kiev.ua/F?RN=583424639




Добірку підготувала:
завідуюча абонементним відділом
бібліотеки ім. М. Костомарова Наталія Михайлівна Масалова


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...