пʼятницю, 11 червня 2021 р.

Книжкові новинки | Бестселери від Даніел Кіз

Любі читачі, сьогодні черговий огляд книжок, подарованих нашій бібліотеці Українським інститутом книги. В серії «Світовий бестселер» випущена добірка романів американського письменника Деніела Кіза.

Деніел Кіз – всесвітньовідомий американський письменник. Єдиний автор, що здобув дві найпрестижніші літературні нагороди (Г’юго і Неб’юла) за два твори з однаковою назвою – оповідання «Квіти для Елджернона» та однойменний роман. Цей твір неодноразово екранізували, а екранізація 1968 року здобула премію «Оскар». Романи, які зворушили серця мільйонів читачів у всьому світі, нарешті доступні в українському перекладі.



«Доторк», Деніел Кіз

Кіз, Д. Доторк: Роман / Деніел Кіз. – Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 256 с.

Вони не хотіли завдати комусь шкоди. Вони не злочинці і не вбивці. Вони просто хороші люди, з якими трапилося багато поганого. Однак ніхто не вірить. Тепер подружжя Старків стало вигнанцями. Коли вони заходять до крамниці чи перукарні, їх відмовляються обслуговувати. Здається, ще трохи – і на них оголосять полювання. За що? 

Карен і Барні зазнали радіоактивного зараження. Кожен, хто проходить повз, боїться навіть випадково доторкнутися до них. А Карен завжди мріяла стати матір’ю… 

Одного дня їх шокує несподівана звістка. Вона вагітна. Дитина може народитися не такою, як усі.



«Квіти для Елджернона», Деніел Кіз

Кіз, Д. Квіти для Елджернона: Роман / Деніел Кіз. - Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 304 с.

Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразово екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує та змушує замислитися...

Розумово відсталий Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент - понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід...



«Відверто про Клавдію», Деніел Кіз

Кіз, Д. Відверто про Клавдію: Роман / Деніел Кіз. - Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 320 с.
 
Вона зізналася у вбивстві, якого не скоїла. Чи скоїла?.. Її звали Клавдія Яско. Колись вона звернулася до Деніела Кіза з проханням написати книжку за її історією…

У 1978 році в місті Колумбус, штат Огайо, сталося жорстоке вбивство. Клавдія зізналася, що вбивця – вона. Проте події у її викладі не відповідають висновкам слідчої групи. Хоча низка подробиць з її вуст вражає точністю: їх міг знати лише той, хто перебував на місці злочину. 

Дівчину заарештували, та вбивства продовжилися. Клавдія вперто доводить свою провину, плутається у свідченнях. Вона має дивну особливість, якої сама не усвідомлює. Ким Клавдія є насправді? І чи є вона взагалі? Бо все, що відбувається довкола неї, – ілюзія. І чомусь вона стала занадто реальною.


Ці та багато інших книг ви можете знайти на полицях нашої бібліотеки.

Також пропонуємо скористатись
електронними каталогами 🗒️ЦБС Шевченківського району м. Києва http://shevcbs.kiev.ua/elektronnyj-katalog-2/
та 🗒️ПБ ім. Лесі Українки http://ecatalog.kiev.ua/F?RN=583424639



Добірку підготувала:
завідуюча абонементним відділом
бібліотеки ім. М. Костомарова Наталія Михайлівна Масалова


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).






Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...