четвер, 9 вересня 2021 р.

Книжкові новинки | Навчайся розважаючись



Доброго дня вам, пошановувачі новинок! Наразі пропонуємо черговий огляд книжок, подарованих нашій бібліотеці Українським Інститутом Книги.

Розпочався новий шкільний рік… І ми починаємо вчитися разом з нашими дітьми знову… Запрошуємо вас і ваших дітей розважитися, навчаючись 😉



Американський математик, карикатурист і популяризатор науки Ларрі Ґонік народився 19 липня 1946 року. Він здобув ступінь магістра математики в Гарвардському університеті, але зрештою зосередився на популяризації науки у дотепному коміксовому форматі. «Наука в коміксах» – серія для підлітків та дорослих, яка дозволить поглибити свої знання у відповідних дисциплінах. Свої комікси автор вважає не тільки розважальними чи інформативними засобами, а й внеском у суспільні зміни. Дотепні та цікаві роботи Ґоніка допомагають по-новому поглянути на світ, оживляючи історичні події до деталей, передаючи абстрактні ідеї через розповідь.


«Хімія», Ларрі Ґоніка, Крейг Кріддл (Серія «Наука в коміксах)
Гонік Л., Кріддл. Хімія – К.: РІДНА МОВА, 2020. – 256с. - (Серія «Наука в коміксах).

Хімія — це наука про таємне, про невидиме, про приховане. Не дивно, що розкривали її секрети упродовж віків. Та це було того варте! Саме завдяки хімії з’явилася цивілізація; саме, зрозумівши основи цієї всемогутньої науки, люди навчилися переробляти та зберігати продукти харчування, переганяти нафту, виготовляти будівельні матеріали, пластмаси, добрива, тканини, синтезувати ліки… У цій чудовій книжці з кумедними малюнками читач дізнається про історію хімії, ознайомиться з атомною теорією речовини та з найважливішими темами фізичної й органічної хімії, біохімії, хімії навколишнього середовища, електрохімії… Ще ніколи про такі складні поняття не говорили так коротко, доступно й невимушено.


«Алгебра», Ларрі Гонік (Серія «Наука в коміксах)
Гонік Л. Алгебра – К.: РІДНА МОВА, 2019. – 240с. - (Серія «Наука в коміксах).

Представлена книжка відомого карикатуриста Ларрі Ґоніка, що вивчав і викладав 
математику в Гарвардському університеті, — це цікавий курс алгебри, що охоплює основні теми шкільної програми, зокрема лінійні рівняння, многочлени, квадратні рівняння і побудови графіків. Автор з притаманним йому гумором розповідає про знаменитих математиків і наводить приклади практичного застосування «цариці наук» у повсякденні. Унікальна здатність Ґоніка подавати складний матеріал весело, цікаво і доступно, та ще й у структурованому вигляді, робить цю книжку чудовим посібником для школярів, а також для всіх, хто прагне й далі розвивати свої математичні здібності.


«Фізика», Ларрі Гонік, Арт Гафман (Серія «Наука в коміксах)
Гонік Л., Гафман А. Фізик – К.: РІДНА МОВА, 2020. – 212с. - (Серія «Наука в коміксах).

Щоб почати говорити мовою формул, як Фейнман і Ландау, потрібно вивчити основи. Ця книжка в захопливій формі знайомить з основними фізичними явищами і законами. Арістотель і Галілей, Ньютон і Максвелл, Ейнштейн і Фейнман — визнані генії людства, які зробили величезний внесок у розвиток фізики, і в цьому унікальному посібнику пояснюється, в чому він полягає. Тут порушено широкий спектр тем: механіка, електрика, теорія відносності, квантова електродинаміка. Доступність і оригінальний науковий рівень викладу гарантує успіх у вивченні однієї з найцікавіших дисциплін, тісно пов'язаної з різноманітними галузями, і передусім з технікою.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...