четвер, 5 вересня 2019 р.

Що читати: книги про щастя

Щастя в кожного своє, але автори вже не одне століття намагаються розповісти про своє бачення. Для одних - це легкість буття, для інших - непримиренна боротьба за власне місце в житті. В цій добірці ми розповімо вам про книги, в яких питання щастя поставлене дуже гостро. Насолоджуйтеся!



«Нічна музика», Джоджо Мойес


Джоджо Мойес - автор таких бестселерів, як «До зустрічі з тобою» і «Один плюс один». З її творчістю ви напевно встигли познайомитися.

У романі «Нічна музика» дія відбувається в занепалому особняку, розташованому на березі озера в мальовничому містечку недалеко від Лондона. Тут, в особняку, який місцеві жителі називають Іспанським будинком, розгорілися пристрасті. Для Ізабелли Делансі, молодої вдови з двома дітьми, - це притулок від негараздів життя, що обрушилися на неї після несподіваної смерті улюбленого чоловіка. Для Метта Маккарті, який займається ремонтом будинку і одночасно намагається, шалено завищуючи свої розцінки, вижити Ізабеллу, - це шанс отримати Іспанський дім у власність. Для Ніколаса Трента, забудовника, - це можливість створити на місці старого будинку розкішне селище для еліти. А Байрон Ферт намагається хоча б тимчасово знайти дах над головою. Бажання героїв не збігаються. Як далеко вони готові зайти, щоб домогтися свого?


«Спотикаючись об щастя», Деніел Гілберт


Автор книги, Деніел Гілберт - професор психології Гарвардського університету. Спираючись на теорії та факти з психології, когнітивної неврології та філософії, він доводить, що щастя потрібно створювати в сьогоденні!

Люди витрачають багато сил, енергії та ресурсів, щоб стати щасливими в майбутньому: на десятиліття вступають в іпотеку, мріючи про власне житло; беруть кредити під грабіжницькі відсотки заради комфорту в відремонтованому будинку; роблять кар'єру, надриваючись на роботі, щоб коли-небудь заробити на всі блага життя. Але в гонитві за майбутнім ми забуваємо про те, що можна і потрібно бути щасливими вже зараз.

У своїй чудовій і дотепні книзі, що стала для десятків тисяч людей в усьому світі справжнім керівництвом до дії, Деніел Гілберт розповідає про те, чому наші прогнози власного щастя в майбутньому не збігаються з реальністю.


«Позитивний тайм-менеджмент: Як встигати бути щасливим», Марія Хайнц



Тайм-менеджмент вчить нас: став цілі, добивайся їх - і ти прийдеш до успіху. Але в нескінченній гонитві за новими звершеннями ми не стаємо щасливішими. Навіть якщо основні цілі досягнуті, з'являються нові бажання. Людина ніколи не задовольняється тим, що є. Як же навчитися бути щасливим сьогодні? Як радіти кожному дню? Як правильно планувати свою діяльність в залежності від емоційного і фізичного стану? У книзі Марії Хайнц об'єднано найкраще з того, що є в позитивній психології і тайм-менеджменті, щоб зробити людей більш щасливими незалежно від ступеня їх зайнятості та успішності. Позитивний тайм-менеджмент ставить в центр уваги щастя - і  в сьогоденні, і в майбутньому.


«Сила оптимізму: Чому позитивні люди живуть довше», Дональд Кліфтон, Том Рат


Книга про те, наскільки серйозно і сильно впливають на наше життя і здоров'я емоції. Пригнічуючи їх або, навпаки, провокуючи на вхід, ми надаємо певний вплив на все наше подальше життя. Дурниці? Ні! Щось з розряду індійських вірувань або дзен-буддизму? Знову ні. Всього лише копіткі дослідження, фокус-групи, опитування і спостереження американських психологів на тему людського оптимізму.


«14 000 приводів для щастя», Барбара Ен Кипфер


Це не просто книга, це справжнісінький кишеньковий оракул, здатний в одну мить змінити ваше життя на краще! У цьому незвичайному, цікавому і незабутньому переліку всіх тих дрібниць, що роблять нас щасливими, ви зможете відшукати для себе справжнісінький золотий ключ щастя, який допоможе відкрити двері в нову реальність і змінити своє життя на краще! Спробуйте - і переконаєтеся самі!



«Сила всередині вас. Як подолати життєві труднощі», 
Луїза Л. Хей


У книзі зібрані листи до Луїзи Хей, які вона отримувала від людей зі всього світу протягом багатьох років і відповідала на них. У цих листах міститься глибока заклопотаність з приводу проблем в різних областях, включаючи нав'язливі пристрасті, страхи та фобії, хвороби, емоційні проблеми, взаємини в сім'ї, виховання дітей, жорстоке поводження, кар'єру і процвітання. Люди, які писали ці листи, хотіли змінити свій світ. Відповіді Луїзи Хей допомагають їм відкрити себе.

Усвідомте і ви, що теж маєте внутрішню силу, здатну змінити вас. Тоді ви зможете самостійно знайти рішення своїх проблем, тобто знайти відповіді, які укладені всередині вас.



«Радість. Щастя, яке приходить зсередини », Ошо


У своїх бесідах Ошо розповідає про те, як жити радісним щасливим життям день за днем, і закликає по-новому поглянути на те, що таке радість в житті людини.

У суспільстві, мораль якого заснована на неминучості страждання, він говорить: «Мій підхід для тих, хто дійсно ризикує, хто готовий поставити на карту все, для відчайдухів, які готові змінити весь свій спосіб життя».






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...