неділю, 25 серпня 2019 р.

День Незалежності України: 8 книг про історію та найкращі місця країни

День Незалежності – найважливіше національне свято в більшості країн світу. Наша держава не є винятком: 24 серпня Україна святкує річницю своєї незалежності. Цей День є головним державним святом.

З нагоди свята Незалежності України Насолода книгою пропонує добірку книг про Україну, про значущі моменти її історії та найкращі місця нашої прекрасної країни.


«Україна. Все, що робить нас українцями», Оксана Лаврик

Це чудово ілюстроване видання розраховане на тих читачів, які прагнуть розширити свої знання про Україну й українців, глибше пізнати їхні традиції, щоб усім серцем і душею долучитися до них і відчути себе справжніми патріотами своєї країни. Щоб відчути себе українцем, мало народитися і жити в Україні, треба ще й вивчити історію свого народу, його звичаї і побут, мову й культуру, і не лише створену її митцями, а й ту, що виплекана з діда-прадіда, передана нам, їхнім нащадкам як неоціненний скарб.

Цікаве та глибоке дослідження Оксани Лаврик гармонійно доповнила акварельним живописом відома художниця Надія Старовойтова. Більшість її робіт присвячено національній тематиці, – тож видання набуло особливого колориту.

Видання є результатом праці залюблених в Україну людей, які прагнули пробудити у читача національну свідомість та гордість за свою країну і розраховане на тих читачів, які прагнуть розширити свої знання про Україну й українців, глибше пізнати їхні традиції, щоб усім серцем і душею долучитися до них і відчути себе справжніми патріотами своєї країни.


«Історично-духовний шлях українців», Олександр Глушко

У книзі розповідається про багатотисячолітню історію українців і людства, про мудрість і духову віру наших пращурів. Особливу увагу приділено виникненню світових релігій. Проаналізовано ведичні й біб­лійні тексти та їхній вплив на людину.

Також ідеться про багатовіковий розвиток української мови. Автор доводить, що саме в українському слові закладені давні літописи і міти, в його архетипі міститься споконвічна інформація як шлях до розгадок багатьох таємниць. Книга для широкого кола читачів.



«Чарівна Україна. (Magic Ukraine)», держпроект

Книга була створена, щоб показати все найкраще, що є в Україні. Дана книга – це фото-портфоліо, презентаційне видання для пам'ятного подарунка іноземним культурним дипломатичним місіям і державним інституціям. У проекті опубліковано фото 50 кращих українських фотографів.

«Чарівна Україна» (Magic Ukraine) – чудова оповідь про найцікавіші мальовничі куточки нашої країни, притаманні кожному з регіонів країни: на заході – старовинні замки та палаци; на сході – дворянські садиби і архітектура модерну; в центральній частині – давні монастирі та місця бойової слави; в Криму – магія природи та таємниці давніх міст. Серед фотоматеріалів є більшість пам’яток України які вже набули всесвітньої популярності, але є і такі, про існування яких знають тільки завзяті туристи і краєзнавці, що є цінним для шанувальників національної природної краси та історії.

Фото-портфоліо «Чарівна Україна» (Magic Ukraine) містить в собі DVD диск та 30 листів формату (А4) високоякісного друку фотографій з незабутніми фотографіями України. Загалом на DVD диску розміщено близько 1 000 фотографій кращих фотохудожників України: природні заповідники, історичні споруди, побут, архітектура, народні промисли. Диск має зручний інтерфейс, текстовий супровід з використанням шести мов – української, російської, англійської, французької, німецької, китайської. Перегляд матеріалів диску супроводжується музичним супроводом сучасних українських композиторів.


«Славетні гетьмани України», Андрій Клімов 

«Славетні гетьмани України» – науково-популярне видання, присвячене змалюванню видатних керманичів Війська Запорізького. Історичні події викладені доступною мовою, оповідь супроводжується паралельною хронологією подій світової історії.

Це безпрецедентна спроба сучасного українського письменника Андрія Клімова простежити перебіг історії крізь призму доль великих керманичів нашої країни. Завдяки ілюстраціям народного художника України Сергія Якутовича на сторінках книжки постають ті далекі буремні події. А образи славетних гетьманів оживають на реалістичних портретах, створених Олександром Крутиком. 

Крім того, видання цікаве поданими в ньому картами з унікальної приватної колекції європейських карт XVI – XVIII століть Андрія Осадчука. Кожна карта – це особливий погляд європейців на територію України того часу з усім різноманіттям її поділу, кордонів і назв: від найдавнішого уявлення Птолемея про Сарматію до детального опису України на картах французького військового інженера Гійома Левассера де Боплана.


«Скриня. Речі сили»,  Ярина Винницька
Юлія Табенська, Дмитро Осипов 

Ця книга, впевнені видавці, закохає українців в самих себе. Арт-книга «Скриня. Речі сили» включає в себе те, що повинно бути в серці і будинку кожного українця. Речі ужиткові, але прекрасні. Сторінки книги змусять читача мимоволі погодитися з твердженням «неземна краса». Ці речі непрості, а чарівні – речі Сили.

Це незвичайне подарункове видання з неймовірними ексклюзивними спецефектами – тиснення золотом, друк на прозорих основах, витинання, об'ємність тощо. Автори спробували зібрати та розкласти по порядку всі ті речі, з яких складалося життя наших бабусь і те, що вже зникає назавжди. Проїхавшись по всій країні, вони склали список і знайшли все те чудове і неповторне, що необхідне в кожній хаті та в кожному серці, склали в скриню-оберіг, щоб зберегти та залишити в житті.


«Українська культура. Свята. Традиції. Обряди / Ukrainian Culture. Festivals. Traditions. Customs», Наталка Лещенко, Руслан Павлюк

Ця книга – незабутня мандрівка шляхами української народної культури! Захопливі статті, яскраві фото, стародавні документи й легенди – усе це зачаровує та надихає на пізнання традицій та звичаїв наших предків. 

Велика кількість яскравих фото, на яких щедра природа, різноманітні артефакти, приклади старовинного одягу та прикрас, страви, посуд та інші суто українські ознаки життя, – буквально занурюють читачів у дивовижну атмосферу старовинної культури.

Гортати цю книгу буде однозначно дуже цікаво як іноземцям, так й тим, хто живе на цій чудовій та давній землі із гарним іменням Україна.



«Легенди України», Волосевич О.

Карпатські гори – здатні причарувати мандрівника, зцілити душу та тіло нужденному. У цих місцях можна зробити світлини та зняти фільми, яким позаздрить сам Голівуд, адже таких панорам та гри барв ще потрібно пошукати. Круті схили та швидка вода – це джерела багаті фолькльором, історіями та легендами, якими дихає кожен камінчик та деревце.

Збірка найкращих і найколоритніших карпатських легенд та переказів. Згруповані у розділи: гори, ріки та озера, рослини, персоналії, замки, храми, кожен з яких починається історичною довідкою. Для широкого кола читачів.




«Історія України від діда Свирида», Свирид Опанасович

Автор на сторінках цієї книги розповідає читачеві історію України. Родзинка книги в тому, що автор книги не історик, а простий громадянин нашої країни. Написання книги було зовсім спонтанним: спочатку Свирид Опанасович був відомим блогером в соціальній мережі Facebook, де його дуже тепло прийняла аудиторія і в наслідок вмовила написати книгу.

Дід Свирид викладає історію України мовою народу. Через простоту мови книга не тільки цікава і пізнавальна, а й весела. Тому читачеві буде дуже легко поринути в світ наших предків, описаний простою і зрозумілою мовою кожного українця.

На даний момент вийшло вже два томи книги: «Книга перша. Від найдавніших часів до 1036 року» та «Книга друга. Від середини XI століття до кінця XIV століття». Цикл повинен складатися з п'яти книг. Всі фанати цього циклу книг уже з нетерпінням очікують виходу третьої книги «Книга третя. Період Козацтва».



За матеріалами: ukranews.com/uabookopt.com.ua


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...