пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Українські книги, які змусять дітей забути про гаджети

Пропонуємо огляд найкращих книг для дітей, що мають на меті розвинути уяву, фантазію, почуття гумору і ще безліч прекрасних якостей у малих бешкетників…

А головне – ці історії достатньо захопливі, щоб відволікти від гаджетів і розкрити для дитини світ сучасної української книги!



«Чарівна флейта», Марко Зімза


Хто ще не чув про знамениту оперу Моцарта «Чарівна флейта»? І хто не знає їх, головних героїв цієї історії: Смішного птахолова Папаґено, Королеву Ночі з її високим голосом, статечного Царя Сонця Зарастро і гордого принца Таміно, який шукає писану красуню Паміну. 

Марко Зімза пропонує малим і великим любителям опери скорочену версію «Чарівної флейти», спираючись на найважливіші сцени й арії опери. Доданий до книги компакт-диск містить найяскравіші музичні моменти та супровідні й пояснювальні тексти. Чарівні ілюстрації Доріс Ейзенбурґер дадуть змогу читачам поринути просто в світ великого оперного театру: Завіса для «Чарівної флейти»!



«Про Мар'яна морквяна та Маринку Мандаринко», 
Валерій Роньшин


Мар’ян і Маринка – пригодники. З ними постійно трапляються неймовірні, дивовижні, а то й просто дивні пригоди. То до Мар’яна крихітні інопланетяни завітають, то він на інший континент випадково потрапить… Та й Маринка від нього не відстає! Незвичайні історії із життя звичайного хлопчика та звичайної дівчинки не тільки розважать та звеселять читача, а й дадуть привід замислитися над буденними, але важливими речами.


«Експедиція з мурахою Софі. Досліджуємо природу навколо нас», Стефан Каста, Бу Моссберґ


Це і пригода, і енциклопедія одночасно! На сьогодні це одна з кращих книг про природу для дітей, що видана українською мовою. Читача чекає справжня мандрівка, сповнена дивовижних відкриттів! Ця книга не лише цікава, але й важлива. В епоху гаджетів дітям як ніколи потрібно розуміти красу світу, в якому ми реально живемо…



«Багато веселих історій», Віталій Кириченко


Фантастична історія одного малого бешкетника, який ні на мить не дає занудьгувати ні мамі, ні татові, ні бабусі, ні дідусеві, ні сусідам, ні друзям, ні вихователькам дитсадка, ні випадковим перехожим… 69 одночасно і надзвичайно веселих, і повчальних оповідань. Автор книги – український письменник Віталій Кириченко, якось зізнався, що книга заснована на реальних історіях!


«Любов та 17 страждань Петрика П'яточкина», Наталя Гузєєва


Просто сказати дівчинці: «Люблю!» – це не про нашого героя. Для учня молодших класів це занадто просто, нерозумно й зовсім нецікаво… Натомість він обирає шлях подвигів і героїчних вчинків, щоб довести своє кохання конкретними справами! Але як здійснити задумане, якщо завжди й усюди спізнюєшся, бабусі «не переводяться» через дорогу, а батьки перешкоджають трудовій діяльності?

Книга, що доступно та до сліз весело розповідає про те, як трапляється перше кохання і як з ним чинити, якщо воно вже трапилось… Для батьків – чудова нагода ненав’язливо сформувати правильне уявлення про перші почуття.


«Крамниця щастя», Шевердіна Анастасія


Ця безмежно добра повість має диплом «Коронації слова» і вже здобула перемогу в конкурсі «Корнійчуковська премія».

Повсякденне життя невеличкого провінційного міста сколихнули надзвичайні й таємничі події. Одного дня тут з’являється дивний дідусь – чи то лікар, чи то фокусник – і відкриває «Крамницю щастя».

Хто ж не захоче втілити свою заповітну мрію за доступною ціною?! Покупці магічних товарів один за одним намагаються перехитрити долю. Але за магію, як і за все в житті, треба платити… Одна з тих книг, що запам’ятається малечі на все життя.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...