понеділок, 22 квітня 2019 р.

Ілюзії. Пригоди месії мимохіть

Кожен твір Річарда Баха - незвичайна історія з яскравими персонажами і зворушливими сюжетними поворотами. Практично всі книги автора відрізняються складним філософським підґрунтям, але разом з тим нудними ці роботи назвати не можна.

Відомий американський філософ, письменник і публіцист з раннього віку зацікавившись авіацією, свої перші оповідання присвятив літакам. Відтоді тема польотів стала однією з ключових в його творчості, але з часом з фізичного польоту персонажів в небесах вона перетворилася в метафору.

«Ілюзії. Пригоди месії мимохіть» - витончена розповідь про те, про що думають всі люди в якийсь момент свого життя, а хтось і постійно. Книга досить простою мовою у формі діалогу майстра з учителем розповідає про те, як залучати в своє життя бажане. Про те, як уникати неприємностей і про те, як ставитися до навколишнього світу, щоб дотримуватися балансу та рівноваги.


«Ти, напевно, думаєш, що якщо повториш «неможливо-неможливо-неможливо» тисячу разів, то все складне для тебе раптом стане простим?»

«Розумієш, Річард, ми - магніти. Ні, не так. Ми - залізо, а навколо нас обмотка з мідного дроту, і ми можемо намагнітитися, коли захочемо. Пропускаючи наше внутрішнє напруження через провід, ми можемо притягнути все, що захочемо. Магніту все одно, як він працює. Він такий, який є, і за своєю природою, він одні речі притягує, а інші ні.»

«У твоєму житті, всі люди з'являються, і всі події відбуваються тільки тому, що ти їх туди притягнув.»


Книга дуже затишна та світла. В ній повно ідей та істин, які, в принципі, ви вже можете знати, десь бачили чи десь читали. Але саме Бах підніс їх так, що вони змушують торкнутися деяких струн душі, змушують посміхатися і відчувати себе легко.

Після прочитання книги присутнє виразне відчуття, що можливо все. Варто тільки розправити крила - і ти полетиш, залишаючи землю позаду. Всі рамки, що ми самі собі створюємо - лише ілюзії. Ми часто буваємо нещасні лише тому, що свідомо чи ні, самі себе обмежуємо.


«Якщо ти хочеш прибрати зі свого життя хмару, не перетворюй це заняття у велике дійство, просто розслабся і не думай про неї. Прибери її зі своїх думок. От і все.»


«Ілюзії. Пригоди месії мимохіть» підійде для прочитання тим, хто заплутався, хто шукає мотивації, хто хоче розібратися в самому собі. І це далеко не розважальне чтиво. Не можна читати цей твір, якщо ви не відчуваєте гостру потребу в тому, щоб заглибитися в потаємні осередки ваших сумнівів в собі, в ближньому, в житті. Тому якщо ви вирішите прочитати цю книгу заради забави  - ви просто не зрозумієте її. Потрібен конкретний проміжок часу, щоб прийти до неї, перейнятися нею, прожити цю історію.

Ілюзії чи реальність? Що ж взагалі реальність, а що ілюзії, і де межа?... Сюжет книги дає сильну поживу для роздумів. Хоча, напевно, немає і такого поняття як межа, адже межа - це стіна, яку ми самі перед собою зводимо. І книга «Ілюзії» саме про це.



Ця історія знайде вас сама, коли прийде час. 

Всім приємного читання!






За матеріалами: www.yakaboo.ua,  www.livelib.ruirecommend.ru




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...