понеділок, 28 березня 2016 р.

Женщина на лестнице





Шлинк, Б. Женщина на лестнице : роман / Бернхард Шлинк ; пер. с нем. Б. Хлебникова. - СПб. : Азбука, 2015. - 256 с.

Новий роман знаменитого письменника продовжує традиційну для нього тему звернення до минулого, роздумів про природу помилок і навіть злочинів попереднього покоління. 

Шість років німецькі любителі читання драм і соціальних романів очікували "Женщину на лестнице", саме стільки років Бернхард Шлінк мовчав після опублікування "Трьох днів" і займався виключно своїми основними справами, написавши два величезних гросбуха з основ права в ФРН, поліцейського права й права в галузі безпеки.

Як хобі, балував нас Шлінк тільки невеликими розповідями в співавторстві. І, ось, семидесятиоднолітній юрист написав ще один роман, який в Німеччині став миттєво бестселером.

...иду в галерею, вижу там картину и думаю, что столкнулся с прошлым, хотя на самом деле встретил будущее...

У центрі сюжету - картина, яка надовго зникла, була знайдена знову і тепер навколо неї закручується історія складних відносин кількох людей: автора - прославленого художника, багатія, який колись замовив йому цю роботу, молодого адвоката, запрошеного залагоджувати конфлікт, що стався ... 

І звичайно, справа не обходиться без фатальної жінки, яка ніби зійшла з того самого полотна.

Читати безкоштовно в бібліотеці

Придбати книгу онлайн

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...