пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Спечена, питна, кристалізована книга та інші дивовижі

Чого тільки не навигадували для сучасних поціновувачів книг! 
Пропонуємо вашій увазі добірку найбільш незвичайних книг з несподіваними функціями та дизайном. 

Книга з ефектом присутності

Винахідники із Массачусетського технологічного інституту створили Sensory Fiction - систему, яка дозволяє фізично переживати емоції персонажів твору.


Sensory Fiction складається із двох пристроїв - книги та жилета, який одягає читач. Обоє вони оснащені спеціальними датчиками, які контролюють і "оживляють" процес читання.

Кристалізовані книги 

Американська дизайнерка Алексіс Арнольд є автором цікавого проекту, який має назву "Кристалізовані книги". Створити серію скульптур "Crystallized Books", Алексіс  надихнуло звичайне для сучасності явище, коли з приходом електронних книг та інтернету, паперові книги стали менш затребуваними.


Книга, яку потрібно спекти перед читанням

Хорватська агенція Bruketa&Žinić створила для харчової компанії Podravka річний звіт під назвою Well Done. У комплекті з великою книгою, власне звітом, йшла маленька книжечка фірмових рецептів від Podravka. Але щоб їх прочитати, книжку потрібно спершу запекти (у прямому сенсі цього слова!).



Книга із вбудованим механізмом самознищення

Довкола виходу своєї нової книги "Pirate Vegas" американський письменник Джеймс Паттерсон (один із найбільш знаних в США автор жанру детектив і трилер) розгорнув "вибухову" промокампанію.


Перед тим, як книга надійшла в офіційний продаж, автор "роздав" тисячу безкоштовних електронних копій книги: протягом п’яти днів можна було зареєструватися на спеціальному сайті та отримати код для безкоштовного завантаження е-версії "Pirate Vegas" (акція була доступна лише на території США).


При цьому на прочитання твору було відведено рівно 24 години, після чого текст мав автоматично зникнути з планшетів - роздавали книги тільки для власників iPadів.

Книга, надрукована чорнилами кальмара

У 2013 році команда дизайнерів Today Designers з Нідерландів створили книгу морських казок Naar Inkt Vissen, яка пахне справжнім морем чи, як варіант, відгонить рибою, бо надрукована фарбою із чорнил кальмара.


До 48-сторінкового видання ввійшли 20 матроських казок голландською мовою та ілюстрації різних художників.

Питна книга 2-в-1: довідник і фільтр


Минулого року команда американських учених із Університету Карнегі-Меллон (Carnegie Mellon University) та Вірджинського університету (University of Virginia) у співпраці з дизайнерами створили питну книгу. Видання є довідником із санітарії, при цьому його сторінки можна використовувати як фільтри для води.


Вони містять унікальну технологію, яку винайшла хімік Тереза Данкович (Theresa Dankovich) із Вірджинського університету. Ця технологія дозволяє знищувати у забрудненій питній воді понад 99,9 % бактерій.

Створювали книгу спеціально для благодійної організації WaterisLife, яка займається, зокрема, проблемами чистоти питної води у світі.

Книга, яку можна розпізнати лише в темряві

Попри всім відому кризу, 2008 рік для хорватської компанії Adris Group виявився успішним, тож ці успіхи вона вирішила показати у річному звіті.


Оформленням цього звіту займалися уже згадувані хорватські дизайнери з Bruketa&Žinić. Вони створили книгу, розпізнати, яку можна лише в темряві.

Далі буде

За матеріалами: alexisarnold, chytomo

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...