четвер, 7 серпня 2014 р.

Тим, хто закоханий в історію


Друг, О. Вулицями старого Києва / Ольга Друг. - Львів: Світ, 2013. - 512 с.
Для тих, хто цікавиться історією Києва радимо ознайомитись з книгою О. Друг «Вулицями старого Києва». Перед читачем – розповідь про центральні історичні райони Києва, про його вулиці, будинки.

У книзі наводяться маловідомі, але не менш цікаві факти, взяті з архівів старовинних київських родин. Видання багато ілюстроване. Давні і сучасні світлини, акварелі, живописні твори (понад 1000 ілюстрацій) створюють цілісний образ прадавнього міста.

Яневський, Д. Проект "Україна". Жертва УПА, місія Романа Шухевича / Данило Яневський. - Харків: Факт, 2013. - 285 с.
Нове документальне дослідження доктора історичних наук, відомого телеведучого та журналіста, сьогодні актуальне як ніколи, адже попри 20-річні зусилля наукової громадськості в суспільній свідомості функціонують 2 діаметрально протилежні оцінки діяльності УПА. Міф про «бендерівців» існує не лише в східній і південній Україні, а й в Росії, яка поширює сьогодні ці «страшилки».

Проаналізувавши десятки тисяч сторінок документів, мемуарів, спеціальних досліджень та артефактів з колекції Українського Національного Музею (Чикаго, США), автор відновив реальну історію УПА, з’ясував її чисельність, місця та час народження, імена Головних командирів. На думку автора, історія УПА – це історія збройного спротиву частини українського народу комуністичній диктатурі, історія реального, а не вигаданого Голокосту українців, історія однієї з найбільших антропологічних катастроф в історії Європи за останню тисячу років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...