вівторок, 5 серпня 2014 р.

Дегустація літературних новинок. Січень-березень 2013 р.

Винничук, Ю. "Танго смерті": роман / Юрій Винничук. - Львів, 2012.
Роман Юрія Винничука "Танго смерті", поза сумнівом, залишається однією з найгучніших подій 2012 року. Автор знає дорогу до сердець читачів і цим користається. Він володіє історичним контекстом (зокрема, йдеться про Львів періоду міжвоєння), оперує фольклорними джерелами та етнографічними відомостями, має почуття гумору, вміє заінтригувати, містифікувати, стилізувати мову під львівську говірку першої половини ХХ ст. і не забуває про еротичні сцени.
Ці інгредієнти з перевіреного рецепту Винничукової успішності помітні й у новому романі письменника.

Доля чотирьох друзів - Ореста, Йоська, Вольфа і Яська у химерний спосіб впливає на події, що відбуваються у наш час. Ми спостерігаємо свого роду переселення душі - і в дію цього таємничого кола втягнутий наш сучасник, дослідник арканумської мови на призвище Ярош. Є у творі ще один центральний персонаж - це, звісно, Львів: до 1939-го року, після 1941-го і Львів сучасний... Словом, той Львів, найпалкішим патріотом, знавцем і оспівувачем якого є Юрій Винничук.

Даниленко, В. "Кохання в стилі бароко" й інші любовні історії : роман та оповідання / Володимир Даниленко. - Львів, 2011.

Презентований нами роман Володимира Даниленко "Кохання в стилі бароко", вважається одним з найкращих творів письменника, а тому надзвичайно швидко став раритетним виданням. Це любовний детектив, побудований на кросворді, пов'язаному з київською архітектурою та ландшафтом. Та передовсім "Кохання в стилі бароко" пронизано тугою за великою любов'ю, яка пробуджує в людині глибокі переживання і наповнює кожну мить відчуттям своєї неповторності.

Суворий реалізм, містика, іронія, тонка психологічна пластика письма у поєднанні із загадковими сюжетами, створюють багатоликий міф сучасного світу, який розривають інформаційні технології, егоїзм, споживацтво, самотність і гострий дефіцит любові.

Гербіш, Надійка. Теплі іторії до кави. - К.: БрайтСтарПаблішинг, 2012.- 168 с.
Це своєрідний кавовий калейдоскоп коротких нарисів на півтори сотні сторінок. Загалом назви оповідань теж такі теплі, як і сама книга: "Бабусин чай з липового цвіту", "Лате з ароматом блюзу", "Стамбульскі замальовки кавою" і таке інше. Цікава, непересічна для сучасності книга, здатна прикути до себе увагу читача. Варто відкрити це видання не лише, щоб зрозуміти, яка вона ця книга, а і пізнати корисні кавові поради. Справжність казки, перевіреної життям, - ось у чому сіль цього надзвичайного літературного внеску Надійки Гербіш.
Рекомендовано читати з горнятком теплої кави!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...