понеділок, 11 серпня 2014 р.

Перша Російська Олімпіада


Бубка, С. Н. Київ – 1913. Перша Російська Олімпіада / С. Н. Бубка, М. М. Булатова. - К.: Олімпійська література, 2013. - 232 с.
У цій книжці глибоко і всебічно висвітлені дві знакові події вітчизняної історії, які відбулися 100 років назад, - проведення в місті Києві 1913 року потужної Всеросійської виставки і приуроченої до неї Першої Російської Олімпіади (яка не втратила при цьому своєї самостійної ролі). Розкрито, як Всеросійська виставка - 1913 в Києві відражала численні досягнення тих часів у різних галузях економіки, у науці, техніці, освіті, культурі країни, і те, як Перша Російська Олімпіада сприяла розвиткові вітчизняного спорту і олімпійського руху.

Водночас у книжці досить докладно висвітлено багатовікову історію Києва - від давніх віків, коли зароджувалося це місто, і до початку ХХ сторіччя, а також місце Києва в соціальному, економічному і культурному житті країни і досягнутий у ньому прогрес.

Головним є те, що безпосередній розповіді про підготовку і проведення Першої Російської Олімпіади, передує ґрунтова оповідь про багатогранне спортивне життя Києва на початку ХХ сторіччя, що істотною мірою сприяло вибору цього міста місцем проведення перших у колишній країні Олімпійських ігор.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...