вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Книжкова підбірка на політичну тематику




Підбірка ексклюзивних книг на політичну тематику, подароватих пані Дінарою Габібуллаєвою - першою заступницею голови Постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків. 



Кімната, де це сталося. Мемуари з Білого дому
Автор: Джон Болтон
Видавництво: VivatРік 2021

Цю книжку намагалися заборонити через суд, та, попри все, вона була опублікована. На посаді президента Дональд Трамп чотири роки ухвалював суперечливі рішення та втрапляв у національні й міжнародні скандали. Про них більшість знає переважно з новин. Та Джон Болтон може розповісти про характер і мотиви Трампа значно більше за те, що відомо широкому загалу. Після написання цієї книжки Дональд Трамп звинуватив колишнього радника у розкритті секретної інформації.
У книжці є детальний опис комунікації президента Дональда Трампа з представниками інших країн. Зокрема — і розмови з Володимиром Зеленським у липні 2019 року, через яку Трампу було оголошено перший імпічмент. Книжка є підтвердженням факту обвинувачення Трампа. Також Болтон розповів про внутрішні причини політичної взаємодії Трампа з Китаєм, Північною Кореєю, країнами Близького Сходу та ЄС. Адміністрація Трампа подала до суду на вихід книжки, тим самим затримавши її вихід, однак повністю заборонити її не вдалося.


Becoming. Моя історія
Автор Мішель Обама
Видавництво Форс 2020

"Becoming" - одна з найбільш очікуваних книг цього року. Щирі і надихаючі мемуари колишньої першої леді Сполучених Штатів Америки вже продано тиражем понад 3 мільйони примірників, перекладено 32-ма мовами, вони 10 місяців очолюють найпрестижніший книжковий рейтинг Amazon. У своїй книзі Мішель Обама вперше ділиться потаємними моментами свого шлюбу - коли вона намагалася балансувати між роботою та особистим життям, а також політичною кар'єрою чоловіка, яка стрімко розвивалася. Ми стаємо свідками приватних бесід подружжя, йдемо пліч-о-пліч з автором прекрасними залами Білого дому і супроводжуємо Мішель Обаму в поїздках по всій країні. "Перед першою леді Америка постає без прикрас. Я бувала на аукціонах в приватних будинках, більше схожих на музеї, де стояли ванни з дорогоцінних каменів. Бачила сім'ї, які втратили все в урагані Катріна і були до сліз вдячні отримати в дар хоча б холодильник і плиту. Я зустрічала лицемірів і брехунів. Але також зустрічала і вчителів, дружин військовослужбовців і багатьох інших людей, настільки сильних духом, що я насилу вірила своїм очам". Розповідаючи свою історію чесно і сміливо, автор змушує кожного з нас замислитися: хто я і якою є моя історія?

Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте
Автор Дайва Ульбінайте
Видавництво Наш Формат 2021

Чому Даля Грибаускайте відмовилася пити шампанське з Обамою? Як вона протистояла енергетичному тиску Росії й не вітала Путіна з каденцією? Як «захистила» Німеччину й змогла переконати у зворотному Трампа? 
Ця книжка — історія сильної лідерки, яка знає ціну собі та своїй державі, обстоює національну гідність і вибудовує власну діяльність на суспільних цінностях. Навіть коли залишається сама проти олігархів і корупціонерів, Кремля і Вашингтона, противників і вчорашніх соратників.




Лідерство в буремні часи
Автори Ґудвін Доріс Кьорнс
Видавництво Віват 2021

Не існує єдиного рецепта лідерства. Це доводять власним життям і діяльністю президенти США — Авраам Лінкольн, Теодор Рузвельт, Франклін Рузвельт і Ліндон Джонсон. Їхні прагнення, кар’єрні шляхи й тактики ухвалення рішень геть несхожі. Проте є й дещо спільне: особлива наснага та віра у власні сили й свою націю. Ці люди започаткували глобальні державні перетворення, змінивши хід історії Сполучених Штатів і всього світу, об’єднали заради спільної мети та повели за собою співвітчизників. Їхні лідерські риси найяскравіше проявилися саме в буремні часи. І саме цей досвід варто перейняти — керівникам країн і бізнесменам, кризовим менеджерам і звичайним людям.

 

Промови, що змінили світ
Автор Андрій Хорошевський
 Видавництво Фоліо 2019

Історію творять видатні особистості. Але чи можуть слова змінити її хід? Звичайно, можуть, якщо вони були вимовлені великою людиною. Ця книга є зібранням публічних промов людей різних епох і народів —  від найдавніших філософів до сучасних політиків, громадських і релігійних діячів. Мойсей, Франциск Ассізький, Богдан Хмельницький,  Джордж Вашингтон, Наполеон Бонапарт, Михайло Грушевський, Вінстон Черчілль, Джон Кеннеді, Мартін Лютер Кінг, Мати Тереза… У виступах цих та інших найвидатніших персон можна знайти слова та думки, які не залишать нікого з читачів байдужими.  З ними можна погоджуватися і сперечатися, але харизма кожного з ораторів і досі відчувається навіть зі сторінок книжки. Промови, що увійшли до видання, це не тільки шедеври ораторської майстерності, це віхи в історії людства, які є відправними точками подій, що змінили світ.

Нотатки з кухні «переписування історії
Автор Володимир В'ятрович
Видавництво Наш Формат

Історик Володимир В’ятрович зібрав низку власних публікацій — від початку 2000-х до нашого часу — та доповнив їх сучасним наративом. Це статті, колонки, інтерв’ю, у яких ідеться про національну ідентичність, Голодомор, визвольну боротьбу й «людей волі», Помаранчеву революцію і Євромайдан, матеріали під грифом «цілком таємно», які одного дня стали «цілком нетаємними». Значну частину цієї історії автор ретельно дослідив, а ще частину — допомагав творити. Ось чому це книжка про минуле — авторове, українців, минуле загалом, про історію як history і story, про колективне й особисте. 




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...