суботу, 31 липня 2021 р.

Книжкові новинки | Добірка сучасної фантастики




Продовжуємо знайомити вас, любі читачі, з книжками, які подарував нашій бібліотеці Український інститут книги.

Сьогодні викладаємо добірку двох яскравих представників сучасної фантастики – української та американської – Макса Кідрука та Френка Герберта. 

Сага «БОТ» М.Кідрука та «Дюна» Ф.Герберта - це вже класичні, еталонні саги, в яких йдеться про вічну боротьбу і жагу до перемоги, про вірність і зраду, про ціну справедливості і вибір шляху.



«Діти Дюни», Герберт Френк

Герберт, Ф. Діти Дюни / Герберт Френк. – Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 464 с.

 
Настав час, і старий Пол Атрід, таємничий Муад’Діб, володар Арракіса, покинув Галактику назавжди. Роки його правління сплинули, як і роки життя. Почалася епоха дітей Дюни — близнят Лето та Ганіми. У них зосереджена грізна сила — завдяки пам’яті своїх предків вони не по-дитячому мудрі й мають дар передбачення. Вороги кидають виклик імперії Атрідів. Зрадники династії розставляють капкани інтриг. Арракісу загрожує економічна криза. Тим часом планетою шириться чутка про таємничого Проповідника. Кажуть, що це повернувся сам великий Муад’Діб…



«Месія Дюни», Герберт Френк

Герберт, Ф. Месія Дюни / Герберт Френк.– Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 256 с.

Після війни, прозваної джигадом Муад’Діба, Пол Атрід посідає імператорський трон і запроваджує новий, фрименський, лад. Здавалось би, нарешті як на Дюні, так і в Галактиці повинні запанувати мир і спокій. Проте колись могутні, а тепер позбавлені влади династії жадають реваншу. Їм відомі слабкі сторони Імператора — його дар передбачати майбутнє, яке, на жаль, він не може змінити. Месії Дюни зостається тільки одне — бути Месією до кінця.



«Доки світло не згасне назавжди», Макс Кідрук

Кідрук, М. Доки світло не згасне / Макс Кідрук. – Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 560 с.                
                       

Ніякі жертви не варті спроб виправити минуле, адже безжальний світ завжди знайде спосіб примусити за них розплачуватися. Сестри Рута й Індія, попри незвичні імена, проживають цілком буденні життя: Індія навчається на лікаря, Рута закінчує одинадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії. Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося. І саме тоді, коли, здавалося б, із конфлікту вже не виплутатися, Рута виявляє, що здатна впливати на реальність у снах. Невдовзі в її сновидіннях з’являються химерні тіні, і що ближче вони підступають, то дужче мерхне світло довкола дівчини. За нестримним бажанням повернути колишнє життя Рута не помічає, як кожен наступний сон стає дедалі темнішим.                 


«БОТ Атакамська криза», Макс Кідрук

Кідрук, М. БОТ Атакамська криза/ Макс Кідрук. – Х. : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 544 с.

Якби київський програміст Тимур устиг прочитати лист із попередженням від
незнайомки, то не став би вбивцею мимоволі, тікаючи від хлопчиків-ботів із кривавими очима. Не він випустив джина з пляшки в чилійській пустелі, та й узагалі не дуже знався на нанотехнологіях і заборонених експериментах над людьми... Просто, коли ти вмієш дуже добре виконувати свою роботу, чекай, що хтось неодмінно тебе використає.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...