пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Літературний Кураж: 6 книжкових новинок

«Читай, як хочеш! В метро або у ліжку, п’ять книжок одночасно або одну за півроку, поезію чи репчик, шрифтом Брайля або французькою, паперові, в електронці або з чужого смартфону. Читай те, що модно, читай як завгодно!»

12-13 вересня у 19 павільйоні ВДНГ відбувся наймасштабніший літературний заахід Києва – Літературний Кураж. Цього року другий поверх 19 павільйону повністю книжковий – 3000 квадратних метрів, понад 50 видавців, які представили свої найкращі книжки спеціально для читачів. 

Пропонуємо добірку книг, які були презентовані на заході.


«Боротьба за правду. Як мій дядько переміг брехню»


У цій книзі, на відміну від «Нація овочів? Як інформація змінює мислення і поведінку українців», авторка у художній формі розповідає про діяльність індустрії вірусмейкерів. Тут протиставляється два виміри: людей, які стають жертвами інформаційного вірусу, і тих, хто маніпулює свідомістю широких мас. 

Дядько Іван – простий трудяга, патріот, людина інтернету й аналогового гарту. Він розуміє, що нами маніпулюють, але не знає як і тому потрапляє в інформаційні пастки. Його племінниця представляє другий світ, людей, які маніпулюють іншими через медіа та соцмережі. Дівчина вирішує перейти на світлу сторону та навчити простих людей протистояти маніпуляціям. 

Оксана Мороз у захопливій манері викладає весь надбаний нею досвід і здобуті знання про індустрію вірусмейкерів, вплив інформації та основні правила інформаційної гігієни.



«Справа №2 мертвого авіатора»


Цей історичний детектив від Олександра Красовицького та Євгенії Кужавської буквально на днях вийшов з друку. 

Події відбуваються в Києві, під час Першої світової війни. На борт літака «Гранд», що створений за конструкцією Ігоря Сікорського, у Петрограді піднялися шестеро осіб – авіаконструктор князь Олександр Курдашов із дружиною та четверо членів екіпажу. У Києві на землю зійшло лише четверо. 

Історія розгортається довкола смерті авіаконструктора Олександра Курдашова та його дружини. Поліція намагається звинуватити одного з членів екіпажу. 

Що трапилося під хмарами? Хто винний у загадковому вбивстві? Сюжет книги настільки заплутаний, що впродовж тривалого часу читачі перебуватимуть у приємному напруженні, адже слідчий Тарас Галушко от-от наблизиться до розгадки. 



«Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете»


Ірена Карпа розповідає історії зі свого та життя друзів, ділиться розумінням стосунків і методами відбору партнерів. Вона була тричі у шлюбі, тому принцип «спробуй ще» для неї не табу, а можливість знайти своє щастя. 

Текст легкий та іронічний. Навіть любовні страждання та розлучення Ірена Карпа описує з гумором. Цей настрій неодмінно передасться читачам. 

У книзі можна знайти лайфхаки та поради, як і де знайомитися з чоловіками, як зрозуміти, що він готовий до серйозних взаємин, як вийти заміж тоді, коли бажаєш, та стільки разів, скільки тобі хочеться, як подолати розрив і рухатися далі. 



«Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною» 


Як почути внутрішній голос і змінити життя? Здається, що все ідеально, але ви не почуваєтеся щасливою? Психологиня Олена Любченко вклала у книгу свій 20-річний досвід, приклади з психологічної практики та власного життя. 

Вона обгрунтовує потребу внутрішнього задоволення, балансу та адекватного розуміння щастя для гармонійного та усвідомленого життя.  Більшість людей, які приходять за допомогою, отримують лише пораду – змінити своє життя. Це лякає. 

На сторінках книги авторка розповідає, як почути свій внутрішній голос і не боятися діяти, як віднайти те, що заважає розвитку, як почуватися господарем у власному житті і почати отримувати задоволення. Реальні зміни – залежать від вас! 



«Непосидючка, який любив бігати»


Найефективніший та доступний спосіб для підтримання здоров'я дітей будь-якого віку – це регулярно займатися фізкультурою і спортом. Але діти часто лінуються чи вигадують різні причини, щоб не робити вправи. 

Як прищепити любов до спорту? Журналістка, бігунка та мама двох дітей Олеся Кешеля-Ісак написала першу дитячу книжку про біг, що допоможе батькам у цьому нелегкому завданні. 

Це неймовірна історія про хлопчика Тео, такого непосидька, що мама не знає, як його зупинити. Виявляється, що він понад усе любить бігати та хоче брати участь у змаганнях, як його мама. У книзі детально описано, що таке пульс, як підібрати бігові кросівки, чимортсмени, чим відрізняється напівмарафон від марафону, чим харчуються спортсмени, як організувати тренування та перемогти на змаганнях. Для кожного читача в кінці історії сюрприз – медаль. 



«Кокліко»


Дебютний роман поета та прозаїка Павла Матюші. Головний герой – тридцятирічний чоловік, фінансист із європейською освітою. У нього все успішно складається: можливість працювати в Женевському офісі, він зустрічається з не менш успішною та ерудованою жінкою на ім’я Вероніка. Здається, все йде за планом. 

2014 рік. В Україні починається війна на Сході. Через нещасний випадок головний герой втрачає кохану. У день відльоту до Швейцарій друг дитинства пропонує йому посаду в Адміністрації Президента. У його житті з'являється інша жінка. Ніби все налагоджується на краще. Однак справжні драми тільки починаються. 

Як склалося життя героя в умовах війни? Що таке кокліко? Події так швидко змінюються, що ця круговерть затягує читачів.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...