неділю, 22 березня 2020 р.

Кращі книги про спокій і душевну рівновагу (продовження)

Книги про спокій і душевну рівновагу в умовах обмежувальних заходів, в яким ми зараз перебуваємо, дуже доречні. Адже спокою та душевної рівноваги зараз хочеться кожному, і карантин гарна нагода віднайти ці втрачені почуття. Тому, використовуймо вимушене перебування вдома з максимальною користю! А запропонована добірка книг покликана допомогти вам саме в цьому.

Пропонуємо другу частину (початок ТУТ) добірки книг, прочитавши які, ви зможете поглянути на світ іншими очима, перестанете перейматися через дрібниці та віднайдете спокій, тишу та душевну рівновагу.









16. «Уолден, или Жизнь в лесу», Генрі Девід Торо











Герой, і за сумісництвом автор книги, приходить до того, що простота впливає на наше світовідчуття. Чим простіші наші бажання, тим легше наше життя. Відмовившись від непотрібного, задовольняючи лише життєво необхідні потреби, ми починаємо по-іншому дивитися на світ.



17. «Лучше поздно, чем никогда», 
Барбара Шер











Книга допомагає долати труднощі так званого «середнього віку», спонукаючи читача не впадати у відчай, а з'єднувати свій багаторічний досвід і плани на майбутнє.





18. «Однозадачность. Успевайте больше, фокусируясь только на одном деле», Девора Зак











Занадто багато людей стали залежні від привабливої, але небезпечної багатозадачності. Девора Зак колись сама страждала від цієї звички, але змогла справитися з нею і стати набагато продуктивнішою. Це зможете і читач.



19. «Подарок моря. Как вернуться к себе и жить просто», Енн Ліндберг








Автор книги говорить про любов і відносини, сім'ю та зобов'язання, усамітнення і творчість, про збереження цілісності та про те, як знайти шлях до себе. Це книга про те, що, переглянувши відносини, численні зобов'язання, предмети, які нас оточують, і відмовившись від зайвого, ми можемо звільнити місце для простоти і наповнити своє життя по-справжньому важливими речами.


20. «Тишина в эпоху шума: Маленькая книга для большого города», Ерлінг Кагге 











Норвезький письменник і дослідник Ерлінг Кагге стверджує: ідеальну тишу можна відшукати навіть серед найсильнішого шуму, якщо знати як. У цій необхідній кожному жителю великого міста книзі він відповідає на три важливих питання: «Що таке тиша?», «Де її знайти?» і «Чому сьогодні вона така важлива?».

21. «Час тишины. И еще 34 инструмента, которые сохранят ваше время и энергию», 
Девід Хорсагер











За багато років практики і консультування Девід Хорсагер розробив і адаптував кілька десятків інструментів, здатних вирішити проблему нехватки часу і допомогти керівникам чи будь-яким зайнятим людям.

Автор пропонує 35 дієвих стратегій, які допоможуть читачам отримувати реальні результати кожен день.

22. «Искусство жить просто», 
Домінік Лоро









Простота дозволяє жити, звільнившись від забобонів, обмежень та інерції, які не дають нам зосередитися і стають джерелом стресу й проблем. Прийшов час визнати, наскільки небезпечні надмірності й достаток. Автор пропонує відкрити для себе радості простого життя, щоб знайти гармонію із собою.


23. «Обдуматый. Как освободиться от лишних мыслей и сфокусироваться на главном», Сенді Ньюбіггінг











«Ми живемо завжди в сьогоденні. По-іншому ніяк. І ви ризикуєте пропустити життя, занурившись в свої думки. Справа в тому, що життя існує в сьогоденні, а розум здатний думати тільки про минуле і майбутнє. Роздуми - ось невидима перешкода, що відділяє вас від справжнього моменту, від насолоди світом і спокоєм».


24. «БезУмно занят. Как выбраться из водоворота бесконечных дел», Тоні Креб








Тоні Креб викриває міф про те, що завантаженість справами ‒ це необхідна умова успіху і щастя, і розповідає, як побороти надмірну зайнятість та вивільнити час для по-справжньому важливих справ. 
В основі запропонованих ним рецептів - результати наукових досліджень, реальні історії, а також його особистий досвід психолога й борця з власною зайнятістю.


25. «Без суеты. Как перестать спешить и начать жить», 
Карл Оноре









Темп сучасного життя вганяє людей в суцільний дедлайн і стрес, часом навіть у відпустці люди не можуть розслабитися і відсторонитися від робочих проблем, що вже говорити про буденні процеси.

Автор аргументує думку про необхідність зниження темпу життя, в якому не помічаються найважливіші та прекрасні моменти.


26. «Сила настоящего», Екхарт Толле








Всі проблеми, страждання та біль породжуються нашим егоїстичним розумом, який чіпляється за своє помилкове «я». Вирватися з його полону можна тільки через абсолютну присутність в Даному - єдино реальному моменті життя. Саме в Даному моменті ми знаходимо свою справжню суть, а також радість і розуміння того, що цілісність і досконалість є не мета, а реальність, доступна нам вже зараз.



27. «Восходящая спираль», 
Алекс Корб









У цій книзі нейрофізіолог пояснює процеси в мозку, які стоять за депресією, і пропонує практичний і ефективний підхід для позбавлення від неї. 




28. «Дневник как путь к себе. 
22 практики для самопознания и личного развития», Кетлін Адамс









Багато поколінь людей вели щоденники, але тільки тепер психологи визнають їх виняткову роль для тих людей, хто прагне що-небудь змінити в своєму житті. У цій книзі, яка описує реальні особисті записи, відомий фахівець з щоденникової терапії знайомить читача з особливостями ведення щоденника і тим, наскільки це корисно в різних сферах життя.








Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...