середу, 15 січня 2020 р.

Як змусити себе читати більше: хитрощі та лайфхаки

Хочете більше читати, але не знаєте як? Пропонуємо лайфхаки, які змусять вас не випускати книгу з рук й неодмінно змінять ваше життя на краще.


1. Ніколи не виходьте з дому без книги

В цьому випадку вам може знадобитися електронна книга, адже не завжди зручно брати з собою друкований твір. Звантаживши улюблену книгу на свій смартфон, ви зможете отримати доступ до тексту в будь-якому місці та в будь-який час.


2. Відстежуйте свій прогрес читання

Якщо ви готуєтеся до марафону, ви зазвичай стежите за тим, скільки кілометрів ви пробігаєте, і скільки часу витрачаєте на це. З читанням все так само.

Використовуйте Goodreads, щоб відстежувати, як ви читаєте книгу. Ви можете ділитися своїми успіхами в Facebook, що буде постійно мотивувати вас.


3. Запишіться до бібліотеки


Ви ще не записані до найближчої бібліотеки? Скоріше виправляйте ситуацію! Дехто вважає, що бібліотеки – це минуле століття. Але кожен, хто відвідає бібліотеку, побуває на творчих зустрічах із письменниками, презентаціях книг та інших заходах може переконатися у протилежному.

Звісно, можна завантажити книжку чи купити через мережу інтернет, але усіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. А ще в бібліотеці можна поринути в чарівну, особливу книжкову атмосферу. Вона спонукає зосередитися, не відволікатися ні на що й з головою пірнути в захопливе читання.


4. Вступіть в книжковий клуб

Якщо у вас встановлений певний термін для завершення книги, ви обов'язково знайдете час, щоб прочитати її. Плюс книжкових клубів в тому, що ви можете знайти однодумців і обговорити вподобаний вам твір.


5. Читайте тільки те, що вам подобається

Якщо вам не сподобалась книга, можете сміливо відкласти її. Адже є книги, які в певний період життя не сприймаються, а з плином часу розкриваються читачеві у повній мірі. Приділяйте більше часу тому, що викликає у вас інтерес. Також не слухайте людей, яким не подобається ваш вибір. Як кажуть: «На смак і колір всі фломастери різні»))


6. Читайте кожну вільну хвилину


Протягом дня багато разів ми можемо прочитати кілька сторінок: під час перерви, обіду або в автобусі. Ви будете здивовані, скільки є можливостей для читання на кожен день.


7. Читайте під час тренування

Аудіокниги – це відмінний варіант для пробіжок і тривалих прогулянок на вулиці. Це дійсно працює, якщо ви перебуваєте на біговій доріжці або на велосипеді. 


8. Читайте перед сном

Читайте перед сном кожну ніч. Це відмінний спосіб закінчити свій день, і більш ефективно перейти до спокійного сну, ніж якщо б ви дивилися телевізор чи гортали стрічку соцмережі. Порада: не читайте пізно вночі книги Стівена Кінга.



9. Почніть спілкуватися з любителем книг


Коли книга захоплює вас або змушує відчувати щось важливе, ви, як правило, хочете розповісти про це іншим. Коли ви будете спілкуватись з одним із ненаситних читачів, він змусить вас хотіти читати більше, просто перебуваючи поруч. Він буде читати книгу за книгою, закликаючи вас не відставати від нього. Це все одно, що мати особистого тренера.


10. Не читайте декілька книг одночасно

Багатозадачність хороша для деяких речей, але коли справа доходить до книг, то це не так. Це забирає той імпульс, який ви відчуваєте, пробираючись крізь одну історію або наукову розповідь. Ви не повністю поглинені тим, що ви читаєте.


11. Знайдіть тихе місце

Якщо ви можете читати в бібліотеці чи знайти тиху кімнату у вашому будинку, відмінно. Але якщо вам доводиться насолоджуватися книгою в метро, в кафе або в будь-якому іншому шумному місці, постарайтеся ізолювати сторонні звуки за допомогою нейтральної музики в навушниках. Це допоможе вам зосередитися на книзі.


12. З'єднайте читання з тим, що ви любите


Ви можете читати книги й пити чай, або занурюватися в історію, перебуваючи у парку. Також дізнавайтесь більше про своїх кумирів або роботу за допомогою літератури.



Тепер ви знаєте, як змусити себе читати. Ці поради допоможуть повноцінно насолоджуватися книгами й побити свій власний рекорд за кількістю прочитаних творів.







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...