вівторок, 3 грудня 2019 р.

Книги, що «обіймають»

Свята бувають різні: серйозні й веселі, релігійні та світські, загальнонародні й професійні. А ще бувають свята, які об'єднують представників різних професій, поколінь та національностей. Міжнародний день обіймів саме таке свято. За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган), США.

Вважається, що під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існують також і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону - окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

В оригіналі існує два свята: Національний день обіймів (англ. National Hugging Day) святкується 21 січня, а 4 грудня відзначається Міжнародний день обіймів (англ. International Hug Day).

Сьогодні хочемо познайомити вас із книгами, в назві яких присутні «обійми». Вони нагадають про те, що потрібно частіше проявляти цей дружній жест і ставати добрішими один до одного.


«100 объятий», Кріс Рідделл


Дуже ніжна й тепла книга. «100 объятий» - колекція обіймів від відомого британського ілюстратора та письменника Кріса Рідделла. Вона підніме настрій вам і вашим близьким! Зворушливі, смішні, дивні, жахливі і прекрасні персонажі, намальовані автором, обіймають один одного - і нагадують усім нам, що це кращий спосіб сказати про любов.

Кого тут тільки немає - люди, тварини, магічні істоти, літературні персонажі, всіх не перелічити. Адже обійми потрібні всім: грізним динозаврам і милим качкодзьобам, кумедним кажанам і брутальним крокодилам. Є ілюстрації, де обіймаються навіть таргани, але й вони виглядають зворушливо.

Цією книгою можна насолоджуватися самостійно або в компанії, її можна подарувати близькій людині, а при бажанні можна навіть розфарбувати. Це, звичайно, буде вже не Рідделловский стиль, зате книга стане унікальною і буде ще більше зігрівати вас в потрібний момент життя.

В кінці книги кілька порожніх сторінок для власних малюнків або заміток.



«Найнiжнiшi обiйми у свiтi!», Сара Неш

Що може бути дорожче маминих обіймів? Ця книжка порадує і батьків, і їхніх малюків теплом і ніжністю, що виходять зі сторінок з приголомшливими ілюстраціями. Автор вклав стільки любові і добра в кожне слово, що читач просто не зможе залишитися байдужим до героїв цієї чудової казки.

Симпатична книжечка з частковим лакуванням на обкладинці і щільними білими сторінками стане прекрасним доповненням в особисту бібліотеку кожного малюка. Її можна читати і вранці, і перед сном, - захоплюючий сюжет не відпускає ні на хвилину, а добрі і пустотливі ілюстрації на кожній сторінці відмінно доповнюють історію.

Ця казка для тих, хто любить притиснутися до мами і насолоджуватися її обіймами!



«Обійми Сну», Аніщенко Лідія


Маленька Юрена щасливо жила разом зі своєю мамою та хоробрим псом Туром, аж доки могутній та підступний бог Сон не замислив лихе. Тепер дівчинці доведеться знайти не аби яку мужність, щоб побороти невідоме і повернути у своє життя світло. 




«Тільки обійми мене» (Книга1), Ганна Рось


Книга «І вітер розвіє печалі» є історичним фентезі і присвячена батькам Валентина Феліксовича Ясенецького-Войно (Святого Луки). Святитель писав з теплотою, вдячністю та повагою про своїх батьків, Фелікса Станіславовича та Марію Дмитрівну. Він вважав, що свою релігійність успадкував, скоріше, від батька-католика. Матір Святителя була глибоко віруючою православною жінкою та залишила глибокий слід в його душі. 

Під час написання книги автору прийшлося ознайомитися з багатьма першоджерелами, порівнювати факти, вишиковувати їх в хронологічній послідовності, думати, що спонукало героїв чинити так чи інакше.


В першій книзі під назвою «Тільки обійми мене» розповідається про зустріч молодого провізора Фелікса з дев'ятнадцятирічною Марією, про зародження їх почуттів, про перші радощі та прикрощі, що чекали на молоду сім'ю. В першій книзі дії відбуваються в місті Перекопі. 



«Обнимая тигра, возвращаюсь к горе. Сущность Тай-цзи», Чунлян Ал Хуан 


Ця книга унікальна. Її величезна популярність на Заході виникла не випадково. Численна література на цю тему часто описує лише мертву форму, чого не можна сказати про цю книгу. 

Тай-цзи - це Дзен, Дхіана, Медитація, Йога. Все це різні назви для певного роду шляху, одного і того ж способу буття. Єдина можливість перевірити відповідність ваших власних відчуттів з тим, що таке Йога, Дзен, Дхіана або Тай-цзи, виходить з вашого власного досвіду і полягає в ньому. Якщо досвід є, вам зовсім не обов'язково висловлювати свої відчуття словами.

Прочитавши цю книгу, ви дійсно зрозумієте, як вивчати тайцзи і зможете успішно застосовувати його в повсякденному житті




За матеріалами: www.yakaboo.ua, grenka.ua, litnet.com/uk/book



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...