середу, 5 червня 2019 р.

Товариство книголюбів: що читають знаменитості?

Читати книги та бути освіченим - сьогодні в моді. Літературні новинки або класика - неважливо, черпати розумні думки автора - хороший інструмент для саморозвитку.

Зарубіжні та вітчизняні зірки не відстають від тенденції. У вільний від гастролей і зйомок час вони приділяють увагу читанню: хтось публікує в соціальних мережах перелік книг, які планує прочитати в найближчому майбутньому, хтось уже читає цікаву літературу і рекомендує її до прочитання своїм шанувальникам, а хтось щиро ділиться улюбленими книгами в інтерв'ю.

Давайте дізнаємось, що читають знаменитості!

Злата Огневич
С. Я. Лемешев «Шлях до мистецтва»


Серце української співачки Злати Огневич книга С. Я. Лемешева «Шлях до мистецтва» підкорила ще зі студентських років. 

«У студентські роки я прочитала чудову книгу С. Я. Лемешева «Шлях до мистецтва». Часом я і зараз перечитую окремі фрагменти. Це неймовірно глибока і пізнавальна книга одного з великих артистів, вона автобіографічна і може стати прекрасною настільною книгою для юних артистів», - поділилася співачка.

Співачка відзначила, що автор її улюбленої книги вчить ставитися до професії в будь-якій сфері з особливим трепетом. За словами Злати, найбільший артист старої школи Сергій Лемешев навчив її працювати над виконанням пісень і справлятися з будь-якими труднощами в житті.



Сара Джессіка Паркер
Чинуа Ачебе «І прийшло руйнування»


На фотографіях в акаунті однією з найбільш інтелектуальних зірок Голлівуду Сари Джессіки Паркер регулярно можна помітити книги, які вона зараз читає. Так, одного разу на знімку «засвітилася» книга Чинуа Ачебе «І прийшло руйнування». Нігерійський письменник розповідає про життя племінного мужнього воїна, який не може адаптуватися до нового часу і життя в мінливому колоніальному суспільстві.



Емма Вотсон
Маржан Сатрапі «Персеполіс»


Зірка фільму «Красуня і Чудовисько» рекомендує своїм прихильникам звернути увагу на перший графічний роман іранського автора Маржана Сатрапі «Персеполіс». Автобіографічна книга присвячена історії дорослішання автора. Життя східної країни показано очима дитини, і тому сприймається, як особисте переживання. Роман був екранізований в 2007 році: анімаційна стрічка отримала спеціальну нагороду Каннського кінофестивалю.



Оля Полякова
Лев Толстой «Анна Кареніна»


Українську співачку Олю Полякову вразив роман Льва Толстого «Анна Кареніна». Літературна класика ніколи не вийде з моди. За словами співачки, романи такого формати потрібно читати вже в зрілому віці, а не в шкільний період.

Артистка настільки захопилася романом, що прочитала його тричі. І з кожним разом виникали нові емоції та враження. Вона радить свій улюблений роман прочитати всім заміжнім жінкам.

«Лев Толстой був філософом і він, як ніхто інший, розумів, що щастя в простоті. Друзі, навчіться цінувати те, що маєте! Я рекомендую кожній заміжній жінці обов'язково прочитати «Анну Кареніну», - звертається артистка до читачок.



Енн Гетевей
Маргарет Етвуд «Оповідь служниці»


У планах на майбутнє у Енн Гетевей значиться цілий список обов'язкового читання: серед сфотографованих книг, наприклад, є роман лауреата Пулітцерівської премії Маргарет Етвуд «Оповідь служниці». З тексту читач дізнається про утопічний світ майбутнього, де владу в суспільстві захопили релігійні фанатики, і роль жінок зведена до мінімуму - вони можуть бути тільки наложницями і служницями.



Орладно Блум
Стівен Коуп «The Great Work of Your Life»


Судячи з усього, Орладно Блум перебуває в пошуках душевної рівноваги: ​​зараз він активно займається вивченням книги Стівена Коупа, прекрасно розбирається в йозі. «The Great Work of Your Life» - книга про те, як знайти мир всередині себе, визначити цілі в житті та йти до них вірною дорогою.



Мадонна
Ювал Ной Харарі «Коротка історія людства»


Книгою професора Оксфордського університету Юваля Ноя Харарі зачитується Мадонна. Його твір «Коротка історія людства» - це всебічний аналіз історії людства. Тут він не тільки відповідає на питання, як сучасна людина стала саме такою, якою вона є (з точки зору базових цінностей і прагнень), але і говорить про те, як далі буде розвиватися світ.



Кемерон Діас
Дрю Беррімор «Find it in everything»


Кемерон Діас вирішила на якийсь час відкласти в бік серйозні твори: зараз вона займається вивченням книги «Find it in everything» своєї подруги Дрю Беррімор. Під обкладинкою видання - безліч кумедних фотографій, зроблених самою актрисою: всіх їх об'єднує те, що в кожному кадрі так чи інакше присутнє зображення серця. Позитивно і легко - цілком в стилі Дрю Беррімор!




Ден Стівенс
Чарльз Діккенс «Різдвяна пісня»


Ден Стівенс - не тільки хороший актор, а й палкий шанувальник класичної англійської літератури. Так, нещодавно він радив шанувальникам згадати про знамениту повість Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня». Попри те, що до зими ще далеко, перечитати цю дивовижну історію разом зі своїми дітьми - доречно завжди.



Різ Уізерспун
Моллі Сімс «The Everyday Supermodel»


Різ Уізерспун рекомендує до прочитання книгу «The Everyday Supermodel» своєї подруги Моллі Сімс, яка дає практичні поради у сфері моди та краси в легкій та жартівливій формі. Американська модель і актриса також ділиться секретами краси, корисного харчування та занять спортом. Мета книги - допомогти стати прекрасною і задоволеною своїм зовнішнім виглядом настільки, щоб кожен день відчувати себе супермоделлю.



Кеті Холмс
Мартін Гейфорд «Man with a Blue Scarf: 
On Sitting for a Portrait by Lucian Freud»


Кеті Холмс відрізняється хорошим смаком і знаннями в області мистецтва: її вибір припав на книгу про англійського художника-експресіоніста Френсіса Бекона, який сьогодні є одним з найпопулярніших і вагомих художників минулого століття. 



Віра Брежнєва
Далай-Лама «Мистецтва бути щасливим» 


Віра Брежнєва цікавиться літературою, яка сприяє самопізнанню, причому до неї відносяться як позачасові книги на кшталт «Мистецтво бути щасливим» Далай-Лами, так і сучасні романи, наприклад, «Де ти?» Марка Леві. 



За матеріалами: www.elle.ru, www.cosmo.ru, podrobnosti.ua



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...