неділю, 10 березня 2019 р.

ТОП-8 душевних книг для весняного настрою

Коли природа пробуджується, хочеться бачити весну не тільки на вулиці, але і в душі. Оточувати себе яскравими подіями, зігріватися і ловити теплі промені ранкового сонця. А ще – читати весняні книги.

Пропонуємо вашій увазі підбірку книг, які якнайкраще підходять для цієї прекрасної пори року. Вони не тільки допоможуть забути про довгі зимові місяці, але і посприяють створенню по-справжньому весняного настрою, налаштують на теплу, позитивну хвилю.


Рей Бредбері, «Квітневе чаклунство»

Абсолютне чарівництво, магія, чудо, любов. Дуже легкий подув незвичайного вітерця, який забирає вас з собою. Дуже красива розповідь, що тримає увагу до останньої сторінки. Про справжню любов, про пошуки другої половинки, коли та сама горезвісна друга половинка саме твоя, а не випадковість і не обов'язок.

Це стан, коли дивлячись у очі іншій людині, ти можеш заглянути їй в душу і побачити, відчути улюблене, рідну істоту, яку не приховає зовнішність. Тут серце, яке не обдуриш. Головне – до нього прислухатися, воно завжди каже правду! 

Це чудова розповідь про миті кохання; саме тоді, коли відчуваєш, що щось в тобі прокидається, і ти готовий жити очікуванням, тому що впевнений – це воно, те почуття, яке століттями оспівують люди, завдяки і з-за якого так багато подій відбувається на Землі. Це те, що рятує, прощає, шкодує, губить, робить людину Людиною.


Анна Гавальда, «Ковток свободи»

Легка, з тонким гумором, з ноткою сентиментальності, дуже витончена і дуже французька розповідь. Така повітряна, що викликає посмішку й налаштовує на позитивний лад.

Два брати і дві сестри, такі різні за характером і способом життя, і разом з тим, такі близькі й рідні. Безтурботна пора дитинства позаду, життя і час розвели їх в різні боки, але та тяга один до одного, підтримка, та зв'язок і любов непорушні. І це гостро відчутно, коли вони тікають від своїх сімей, дітей та проблем, і збираються тісним колом. 

Це воістину як ковток свободи, відмова від усього буденого, безтурботність і веселощі, а ще почуття спільності, яке їх об’єднує і заряджає енергією. Прекрасна розповідь про любов, взаєморозуміння і об’єднання. Звичайна фраза «Просто разом» і при цьому життєво важлива та потрібна.



Анастасія Нових, «Притчі з книг Анастасії Нових»

Духовний розвиток людини - це шлях, який веде нас від складного і призводить до простого, це шлях повернення всіх нас до своєї істинної природи. Пізнати його глибше, осягнути, що сенс духовного розвитку людини в його внутрішніх змінах, допоможуть притчі з творів сучасного автора Анастасії Нових. Вона набула популярності завдяки серії книг «Сенсей. Споконвічний Шамбали», які стали бестселером. 

Автор у доступній для читача формі розповідає про можливості жити тільки в моменті «тут і зараз», в якому відбуваються справжній рух і вибір. Притчі, зібрані в цій книзі, вчать читача, як піднятися над приземленою самістю, побачити світ з висоти духовного погляду без упередженості та матеріальних шор, як відчинити Врата своєї Душі для любові та добра. 



Франсіс Малька, «Торгівець парасольками»

Бійтеся своїх бажань – вони можуть здійснитися! Саме так одним реченням можна передати суть книги.

Це історія про шевця, до якого досить незвичайним чином в руки потрапляє загадкова книга-щоденник, здатна «виконувати бажання» свого власника. Ось тут і починається історія життя головного героя, але гра не така проста, як здавалося б. За все доводиться розплачуватися.

Якщо вам цікава історія Пізанської вежі й ви прагните дізнатися, чому вона нахилена, якщо хочете разом з Колумбом знову відкрити Америку, якщо вам особливо не хочеться любовних ліній і ви шанувальник легкої «містики», якщо ви вірите в те, що «ніщо не випадково», то сміливо відкривайте цей «манускрипт» і відправляйтесь в подорож по століттях разом з його героєм.


Вільям Шекспір, «Сонети»

Весна - це любов, а любов - це поезія. У цьому збірнику міститься 154 вірші великого Шекспіра, присвячених романтиці, дружбі та величі душевної краси. Інтригує в них те, що автор створював цю поезію не для публікації. Всі сонети дуже особисті.

Вірші про любов і дружбу, але вони не стільки чуттєві, скільки філософські. Всі роздуми присвячені почуттям і прагненням серця.

Безумовно, вам можуть сподобатися не всі, але це ніяк не скасовує того факту, що написані вони чудово. Можливо, душі читачів зачіпають саме ті, що підходять їм саме під власний внутрішній стан.



Дара Корній та ін., «Львів. Вишні. Дощі»

Цю книгу варто читати в травні. Якраз тоді, коли соковита зелена трава та квітучі вишні, вмиті весняними грозами, манять своїм ароматом і пробуджують в душі любов і сподівання на щось неймовірне.

Такі життєві, цілком звичайні, побутові історії про звичайних людей набувають чарівної атмосфери. Мрійливі панянки, щирі почуття, кохання, вірність, дощі та веселки, проза й поезія. І ще багато-багато чого.

До цілком реального життя авторки додають містику й міфічних істот нашого народу, стираючи межу між світами. Легко, ненав'язливо, майстерно переплітають реалії нашої буденності й фантазії, створюючи затишок і показуючи красу життя у всій його багатовимірності. 

Невеличка збірка смачного, затишного й ароматного, по-весняному легкого й світлого натхнення! Цю книгу можна читати й взимку, в розпал пекучих морозів, сповнюючись сонця й ласкавого тепла. А потім творити, вірити, мріяти й любити всіх і все довкола.


Елізабет Гілберт, «Велика магія. Творчість без страху»

Весна відроджує все до життя, а читача цієї книги може відродити до творчості та нових звершень. Досить позбутися крижаного панцира страху, щоб зробити перший крок до створення чогось прекрасного. Елізабет Гілберт доводить це на власному прикладі.

Автор добре показує, що таке творча криза, чому не варто боятися показувати свої роботи й говорити «Так», тому що, в цілому, людина нічим не ризикує, погодившись, а забитися в кут завжди встигнете. 

Цікава позиція автора з приводу загальних ідей. Що робити, якщо твою ідею «вкрали»? Досить просто – не засмучуватися і створити щось інше, оскільки якщо ідея прийшла одній людині, це не означає, що вона не прийде й іншим. 

Якщо трохи продовжити думку Гілберт і поєднати з отриманими знаннями про архетипи персонажа і архетипи сюжету, то все в світі працює за одними і тими ж шаблонами, немає чогось іншого. І якщо зациклюватися на тому, що підліткових романів або детективів безліч – то тоді й робити нічого не варто. Думка автора щодо творчості в цілому – головне щоб особисто вам подобалося те, що ви робите і від позиціонування творчості вишикується ставлення читача чи глядача до вашої роботи.


Христина Кабоні, «Стежкою ароматів»

Ця книга розповідає нам про дівчину Елен, яка повинна була створити ідеальний аромат сімейства. Можна сказати любовний роман, який замішаний на парфумерії, ароматах, запахах. Парфумерна частина написана чудово, чуттєво. Описувати словами запахи – нелегке завдання. І з цим автор впоралася відмінно, навіть душевно. І ароматно, і пізнавально.

Для автора запахи – це настрій. У цьому романі, парфуми – це сімейна історія. Це – професійне ремесло, важка справа, а зовсім не забава і не просто задоволення. Все, що написано про парфуми та аромати - дуже чуттєво, красиво та хвилююче. Коли хочеться розслабитися, то цю книжку можна взяти й почитати загорнувшись в м'який плед з чашечкою улюбленого чаю і приглушеним м'яким світлом. В душі залишає приємний відбиток.



Бажаємо вам завжди цікавих історій, активного сюжету, захоплюючих пригод, в які автор вкладає дуже добру і людяну ідею: роби для світу хороші справи безкорисливо і від щирого серця. Читайте і надихайтеся!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...