середу, 6 лютого 2019 р.

Останній секрет Бернара Вербера

Є у Бернара Вербера одна чудова книжка під назвою "Последний секрет". Це детектив, але особливий. Не класичний англійський, і вже тим більше не в стилі Дар'ї Донцової. Тут ні за що не зрозуміти, куди і як далеко заведе вас розповідь. Як і будь-яка хороша книга, вона захоплює читача і веде за собою разом з її героями. Так що, хто любить захоплююче чтиво - це те, що треба!

"Последний секрет" Бернара Вербера - книга для справжніх інтелектуалів. Починається як детектив, а закінчується як... наукова фантастика. Багато філософських роздумів, але також присутня лінія розслідування. А ведеться воно для того, щоб дізнатися причину смерті великого шахіста, який зіграв партію проти комп'ютера й на радість всім переміг. Вербер охоче поринув у різні психологічні штучки, піднімаючи у своїй книзі вельми цікаві теми.

Через головних персонажів автор розмірковує: що спонукає людину до дії? Яка її мотивація? Що мотивує нас прокидатися вранці й проживати наступний день? Заради чого і навіщо? Читаючи книгу, відповіді на ці питання можна знайти.

Адже заглиблюючись в ці питання все більше стає зрозуміло, що наше життя безпосередньо залежить від роботи нашого мозку. 1450 кубічних сантиметрів сірої, білої та рожевої речовини - наша "машина для думання". Саме там все і створюється.

Просте бажання може призвести до народження дитини. Звичайне невдоволення - спровокувати війну. Всі драми і вся еволюція людства спочатку записуються в маленький спалах десь в одній зі звивин цього шматка плоті. Вербер намагався показати, наскільки цінний наш мозок, і на що він може бути здатний.

Незвичайний сюжет приправлений науковою інформацією про роботу мозку, часті аналогії з грецькими богами та купа чудових фраз та думок для роздумів. З одного боку, приймаєш його "батоги" над розумом як належне, а з іншого - маєш шанс поміркувати про щось своє, - духовне й незвідане. А нудні місцями моменти не розчаровують, а прийнятно виглядають на контрасті, водночас багаторазово підсилюють захоплення від цікавих розділів.

"…И если ты готов к тому, что слово
Твое в ловушку превращает плут,
И, потеряв крушенье, сможешь снова –
Без прежних сил – возобновить свой труд, –
И если ты способен все, что стало
Тебе привычным, выложить на стол,
Все проиграть и все начать сначала,
Не пожалев того, что приобрел…
И если будешь мерить расстоянье
Секундами, пускаясь в дальний бег, –
Земля – твое, мой мальчик, достоянье.
И более того, – ты человек!"

В цій книзі є все: інтрига, хитромудре переплетення сюжетів, мораль та щасливий кінець. Детектив буде цікавий для людей з різноманітними захопленнями, оскільки фундаментально закладений на найважливіших науках. І, як завжди, фішка письменника - об'єднання фантазійної вигадки з аргументованою дійсністю.


"Любовь не убивает. Любовь спасает."


Всім приємного читання!




За матеріалами: irecommend.ruwww.livelib.ru



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...