суботу, 4 серпня 2018 р.

Загадки затонувших цивілізацій Грема Хенкока

Книга Грема Хенкока "Загадки затонувших цивилизаций" - це запрошення до відкриття непрочитаних сторінок стародавньої історії людства.

Де шукати ключ до розгадки таємниць Стародавнього Шумера і мегалітичних храмів Мальти, легендарних царств, описаних в епічних поемах Індії, в переказах Китаю та Північної Європи? Може, на дні морському? Адже обриси морів і океанів не завжди були такими, як зараз; цілі держави і невідомі нам цивілізації приховані під водою біля берегів Індостану і в Перській затоці, на шельфі Далекого Сходу і в Північному морі ...

У пошуках уцілілих пам'ятників "підводного царства" автор цієї книги, відомий англійський дослідник і популяризатор науки Грем Хенкок, безліч разів особисто спускався в глибини морів. Автором зібраний унікальний матеріал, який відкриває завісу над таємницями історії та географії. Скільки всього цікавого, виявляється, ховається під водою!

Це пізнавальна книжка, в деякій мірі енциклопедія гучних і спірних фактів про древні цивілізації. Зміст книги різноплановий, зачіпає масу тем, охоплюючи цілі континенти: тут і Шумери, і Атлантида, і Давня Індія, і Мальта, Японія, Тайвань і Китай.

Про автора

Грем Хенкок - британський письменник і журналіст, автор понад десятка книг і двох документальних фільмів, знятих ним для британського телеканалу Channel 4.

До основних інтересів Хенкока належать таємні загадки, кам'яні монументи або мегаліти, стародавні міфи і астрономічні / астрологічні дані минулого. Основна тема, яка присутня в більшості його книг, це можливий загальний зв'язок з «материнською культурою», яка, на його думку, була джерелом всіх стародавніх цивілізацій.

Разом зі своїм бельгійським співавтором Робертом Бьювелом сформулював псевдонаукову пірамідологічну теорію кореляції розташування пірамід Гізи з трьома зірками сузір'я Оріона (пояс Оріона) в тому вигляді, в якому вони могли спостерігатися більше 12 тисяч років тому, і відносить спорудження пірамід до цього часу.

Книги Хенкока були перекладені на 27 мов і видані загальним накладом більше ніж 5 млн екземплярів. Німецький режисер Роланд Еммеріх в титрах до свого блокбастеру "2012" вказав, що на створення фільму його надихнула книга Хенкока "Сліди богів".


Кому варто прочитати книгу

Ця книга для тих, кому замало відповідей, які загальноприйняті в офіційній історії. Для тих, кому цікаві таємниці та нерозкриті факти (а чи дійсно нерозкриті?) стародавньої історії людства, міфи, археологічні та географічні дослідження.

У книзі багато малюнків, графіків, карт місцевостей різного часу. В цілому, книга читається легко, великі розділи розбиті на короткі частини з підзаголовками. Тому, якщо вас ваблять стародавня історія, її таємниці і їх дослідження, пропонуємо разом із Гремом Хенкоком пірнути в глибини морів і  розгадати загадки, прихововані водними й часовими просторами.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...