вівторок, 21 серпня 2018 р.

Улюблені книги Ніла Геймана

Ніл Гейман - один з найвідоміших англійських письменників-фантастів, автор графічних романів і коміксів, сценаріїв.

До його найзнаменитіших робіт відносяться: "Зоряний пил", "Американські боги", "Кораліна", "Історія з кладовищем", серія коміксів "Піщана людина". Крім створення історій, Гейман часто проводить час за книгами, надихаючись фантазією інших авторів. Пропонуємо декілька улюблених книг Ніла Геймана.


"Пастка для чарівників"
Діана Вінн Джонс

Уявіть, що вам тринадцять років, що ваш тато - письменник, а молодша сестра з гордістю і заслужено носить прізвисько Катастрофа. Тобто життя і так не цукор, а тут ще ви зустрічаєте на власній кухні дурнуватого громилу, який стверджує, що ваш батько заборгував дві тисячі. 

Правда, незабаром з'ясовується, що мова йде про дві тисячі слів. Але водночас ви дізнаєтеся про те, що містом править сімейка чарівників. І всі вони дружно беруться допікати вашу сім'ю. Тільки уявіть: вам треба витримати чарівну облогу, знайти справжнього винуватця всього цього неподобства і повернути життя в нормальне русло...


"Джонатан Стрендж і містер Норрелл"
Сюзанна Кларк

Тут Англія - країна стародавніх магічних традицій, які залишилися в минулому, - воює з Наполеоном, а обережний містер Норрелл і його учень Джонатан Стрендж мріють відродити чарівне мистецтво. 

Тут неймовірні конфлікти, людські і нелюдські, описані з абсолютною достовірністю, а реалії, стиль, мова минулої епохи відтворені з розмахом.




"Холодний будинок"
Чарльз Діккенс

"Холодний будинок" - справжній класичний англійський роман про життя різних верств англійського суспільства, від вищої аристократії до світу міських підворіть. 
Великий майстер створення інтриги, один з найвеличніших англомовних прозаїків XIX століття Діккенс наситив драму "Холодний дім" таємницями і заплутаними сюжетними ходами.

Ви буде плакати і сміятися буквально на одній сторінці, співчувати і співпереживати беззахисним і несправедливо скривдженим - автор не дасть перевести дух.


"Людина, яка була Четвергом"
Гілберт Кіт Честертон

Знаменитий роман Честертона "Людина, яка була Четвергом" - цікава історія молодого Гебріела Сайма, який вступив у фантастичну сутичку з вселенським злом в особі відчайдушних анархістів. 

Весела казка для дорослих, гротеск, ексцентричність, захоплюючий незвичайний сюжет і несподівана розв'язка, яка незмінно захоплює численних читачів з усього світу.







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...