середу, 25 квітня 2018 р.

Рецепт гарного настрою: 7 дотепних книжок від майстринь гумору

Жінки, які сміються, - непереможні. А жінки, які жартують - всемогутні. 

Пропонуємо вам добірку для іскристого, ігристого, фантастичного настрою від тих, хто розуміється на жартах.


Слава Світова, автор книжок "Жменька слів для доброго настрою" (2014), "Жила-була Я!" (2016), співавторка збірок історій "Балачки про все на світі" (2014), "Теревені аж до ранку" (2016), у яких гумор - один із ключових компонентів, розповідає про свої улюблені "ліки" від поганого настрою.


Бурачковицькі хроніки
Богдан Волошин, "Галицькі контракти"

Якщо ви ще не читали Богдана Волошина, бігом зривайтеся просто зараз та й біжіть до бібліотеки вимагати видати вам "Бурачковицькі хроніки" і то негайно! Не пошкодуєте, чесно. 

Блискуча, колоритна галицька говірка, неймовірні перипетії головних героїв, що розгортаються просто у вас перед очима, захоплять у полон й не відпускатимуть до останньої сторінки, до гикавки від сміху! І от ви вже втираєте сльозу сміху і шукаєте в Google, чого б іще такого веселого з-під пера цього автора прочитати? Беріть "Політ золотої мушки". Не пошкодуєте!


Моя сім’я та інші звірі
Джеральд Даррелл, "Навчальна книга - Богдан"

Хочете побувати у Греції, на острові Корфу? Хутчіше беріть до рук цю прекрасну книжку і відправляйтеся у подорож! 

З перших сторінок книжки поринаєш із головою у вир пеліканів, вагітних скорпіоних та змій, що втратили свідомість на сонці, а потім раптово ожили у ванні, яку надумав приймати старший брат Джері, головного героя. 

І не думайте, що книжка для дітей. Зовсім ні! Книжка для усіх, хто любить читати і цінує життя, яким воно є – яскравим, непередбачуваним і прекрасним!


Звірослов
Таня Малярчук, "Фоліо"

Ця книжка ніде не позначена як смішна чи гумористична, але сприймається вона саме так.

Кожен окремий розділ – це окрема історія, цілий світ, де головний герой чи героїня до болю нагадують своєю поведінкою котрогось із представників фауни. 






Священна книга гоповідань
Павло Коробчук, "Фоліо"

З перших рядків стає зрозуміло, що так написати про гопників міг тільки Павло Коробчук: щоб і сюжетно цікаво, і смішно, і не без соняшникового зерня прихованої істини і моралі. 

Автор настільки легко і безтурботно грається з українською мовою, фліртує з нею, заграє, що вона піддається і підхоплює цю гру, відповідає іскрометними діалогами, homo унікумами, нестандартними і оригінальними порівняннями та парадоксальними перипетіями. 

Разом із І-раз, І-два та І-три ви будете вальсувати на районі, вулицями Троєщини, копати підкоп у будинку міліціонера, переховуватися на даху висотки від оскаженілої пристарілої проститутки із "ружжом" у руках, побуваєте на стрєлці з братухами, роздумаєте з отцем Никоном про релігійне смирення, поспівчуваєте афроамериканцю із Сомалі, який від бідності вечеряє вдома землею, і колекціонуватимете страхи. 

Спробуйте прочитати і перевірити свою реакцію!



"Дівчата із Житомира" - одна з найчарівніших українських команд КВН,
дали свій список надихаючих творів.


Полное собрание сочинений в одном томе
Илья Ильф, Евгений Петров, "Альфа-книга"

Хто не знає класичних творів про "великого комбінатора" Остапа Бендера? 

Всі знають, всі цитують, всі захоплюються. Аж ось, раптом: Ільф і Петров писали не тільки про Бендера, і все у них виходило смішно і дотепно. 

Гротескні новели "Города Колоколамска" та "1001 день, или Новая Шахерезада" розрадять навіть найсумніше серце.



Прелести культуры
Михаил Зощенко, "АСТ"

Іноді ми й не знаємо, що цитуємо Зощенка, настільки його твори увійшли до нашої культури. "Что за шум, а драки нету?", "Которые без денег – не ездют с дамами!", "Жизнь слишком скоротечна, чтобы устраиваться в ней так основательно, так всерьез"

Дотепні оповідання про життя яке воно є: де обов`язково трапляються "незручні" ситуації й доводиться виходити з доволі-таки делікатних положень.



Пригоди бравого вояка Швейка
Ярослав Гашек, "А-ба-ба-га-ла-ма-га"

Що казати, хіба серйозні люди зможуть писати смішні книжки? 

От і Гашек був тим ще персонажем, хоча такого дуркувато-зворушливого Швейка можна було тільки вигадати. 

Цікаво, що у післямові до цього видання є багато цікавих фактів про перебування Гашека/Швейка в Україні.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...