понеділок, 24 квітня 2017 р.

Україна в епіцентрі світового шторму Юрія Щербака


Щербак, Ю. Україна в епіцентрі світового шторму: оцінки, прогнози, коментарі / Юрій Щербак. – К. Ярославів Вал, 2017. – 360 с. 

«Україна в епіцентрі світового шторму» – це гостроактуальна і пекуча публіцистика Юрія Щербака 2010–2016 років, майже повністю присвячена долі України на початку ХХІ століття, її геополітичному місцю в Європі.

Автор досліджує зловісний феномен російського шовінізму, його генезу, коріння ненависті режиму Путіна до України та українців, змальовує пророчу візію можливих варіантів майбутнього. Висновки Ю. Щербака про спорідненість агресивної політики Путіна з діями Гітлера і Сталіна ґрунтуються на переконливих історичних паралелях.


Метафора світового шторму , в епіцентрі якого опинилась Україна, виникла не випадково: Україні не вдалося безпечно подолати зону турбулентності, вирівняти лет державного літака, що зривався у штопор, уникнути атаки російських нападників. Фактично – це книжка про Росію, про імперських, сталінських демонів, які визначають її внутрішню і зовнішню політику, про ідеологічну підготовку та обґрунтування агресії проти України.

Розмова про це піде на сторінках книжки, яка складається з кількох розділів:
І.   Напередодні великої крові.
ІІ.  Вторгнення.
ІІІ. «Ніколи ми не будемо братами».
ІV.  Історичні паралелі
V.   Майбутнє: роздуми, гіпотези, сумніви.
VI. Інтерв’ю, заяви, коментарі.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...