четвер, 3 листопада 2016 р.

Долі і фурії від Лорен Грофф

Грофф, Л. Судьбы и фурии : роман / Лорен Грофф ; пер. с анг. М. Чайковской. - Харьков : Книжный Клуб «Клуб Семейного досуга» ; Белгород : ООО Книжный Клуб «Клуб Семейного досуга», 2016. - 416 с.

«Судьбы и фурии» -  роман, що розриває шаблони, ламає уявлення читача про те, що лежить в основі сімейного щастя: розуміння і повага чи брехня і обман.

Книга розповідає начебто звичайнісіньку історію однієї родини. Чоловік  - драматург, дружина - домогосподарка. Зовні вдалий шлюб приховує багато підводних каменів і таємниць. А кожна таємниця, рано чи пізно, виходить назовні.

Популярний драматург Ланселот Саттервайт - Лотто - довго йшов до успіху. Він пережив юнацькі трагедії, побачив смерть ровесника, відчайдушно мріяв про першу красуню коледжу Матильду. Роками завзято і безуспішно творив і ... в один день прокинувся знаменитим.

Але в його дружини Матильди зовсім інша версія  ...

Пристрасть і брехня, помста і спокутування сплітаються в цій історії в неймовірний вузол.

Герої - особистості досить не прості. У кожному присутнє і хороше і погане. Але тим цікавіше спостерігати за їх відносинами і шлюбом.

Книга побудована таким чином, що історія розгортається з дуже багатьох сторін. Ремарки автора, які супроводжують думки і переживання героїв, звучать як іронічні нотатки тієї самої Долі (або дріб'язкові зауваження Фурії). 

Текст дуже органічний, події перетікають одна в іншу, і часом навіть не помічаєш, наскільки вони розкидані в часі. 

Письменниця досить смілива у всьому - у виборі лексики, в жонглюванні класичними персонажами, в грі зі структурою тексту. 

«Судьбы и фурии» - це не просто книга, це надихаюча історія і захоплюючий сюжет. Її читання захопить вас абсолютно в інший світ, де ви відчуєте всі переживання героїв, проживете ще одне життя.




За матеріалами: bookfb2, www.labirint.ru

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...