вівторок, 3 листопада 2015 р.

Упокореність - найвище щастя для людини

Уельбек, М.  Покора : роман / Мішель Уельбек ; пер. з франц. І. Рябчія. – Х. : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 256 с.
Мішель Уельбек - один з найбільш читаних у світі французьких авторів. Новий роман автора, який має назву «Покора», можна назвати скандальним, адже його антиісламська позиція спровокувала гарячі дискусії.

Покора - це твір про втрачену релігійність, про Європу, яка є значно більш «фундаменталістським» і «терористичним» об’єднанням, ніж ми про це звикли думати.

Уельбек розгортає свою концепцію, показуючи, що Європа втратила релігійність, яка була замінена ідеологічною доктриною та буржуазним способом мислення.

Мешканці Європи не мають спільного світоглядного фундаменту, вони відчужені й внутрішньо холодні. Постійне проговорення тем мультикультуралізму, прагнення до толерантності й поваги до Іншого – лише ширма, за якою сховано справжні проблеми Європейського Союзу. А все через те, що Європа утратила Бога.

Події роману розгортаються у 2023 ріці, коли до влади у Франції приходять мусульманскі партії, ліквідовується рівність між чоловіками і жінками та вводиться багатоженство.

Перед викладачем Сорбони Франсуа постає непростий вибір: відмовитися від свого звичного інтелектуального життя і остаточно піти на пенсію чи навернувшись до ісламу, взяти собі кілька гарненьких дружин і зажити новим, ліпшим життям? 

Читаючи твір ви збагнете, що сучасний світ неоднорідний: за стабільністю сховано порожнечу, а за боротьбою – прагнення до упокореності.

Читати безкоштовно в бібліотеці

Придбати книгу онлайн

Джерело: vsiknygy.net.ua

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...