вівторок, 14 грудня 2021 р.

Книжкові новинки | Нова українська кухня



Доброго вам дня, наші читачі! Нещодавно ми отримали другий в цьому році подарунок від Українського Інституту Книги! Це чудові книжки не тільки ззовні… Вони наповнені різним світоглядом і досвідом, на різний смак і уподобання. Приходьте, обирайте, читайте!

Сьогоднішню добірку присвячуємо українській кухні як європейському культурному
надбанню… І це не просто перелік страв, а сучасна українська кухня - майстерне поєднання традицій із сучасними можливостями, відродження давніх рецептів та створення власних на базі тих продуктів, які дарує нам щедра українська земля.



Івченко, З. Готуємо по-українськи
Зоряна Івченко. – Львів : Урбіно, 2021. – 160с.

Книга відомої фуд-блогерки Зоряни Івченко, авторки понад двох десятків кулінарних
книжок, призначається як для вправних куховарів, так і для початківців: кожен знайде тут рецепти до душі. Любите проводити на кухні багато часу й дивувати рідних та друзів утіленням вишуканих рецептів? Обожнюєте смачненьке, але не любите годинами стриміти біля плити? У цій книзі знайдуться рецепти для кожного — геть усе, від закусок аж до десертів. Рецепти, кожен з яких авторка готувала власноруч, перевіряючи складники та пропорції, супроводжуються її ж фото в улюбленому рустикальному стилі. Отож гортайте,
обирайте страви й готуйте разом із Зоряною Івченко — смачно й по-українському щедро!

Плесконос, А., Писаренко, Н. Національна кулінарна спадщина України
Андрій Плесконос, Наталія Писаренко. – К. : ТОВ Новий друк, 2021. – 150с.

Побутові традиції нашого народу - це невід'ємна частина української історії. Кілька років тому Центр культурних досліджень Міністерства культури України розробив детальну методику визначення елементів нематеріальної культурної спадщини. До її складу увійшли і кулінарні традиції українського народу. Це видання є результатом багаторічної копіткої роботи авторів - дослідників українських культурних традицій, які займалися науковими пошуками їх витоків в безперервному процесі формування культурного коду нації і виявленням його унікальних рис в аспекті загальноєвропейської культури. Автори звернулися за консультаціями до відомого етнографа, фахівця Інституту народознавства Національної академії наук України Лідії Артюх. Ця книга покликана допомогти визначитися в різноманітті української кухні - не просто дати інформацію про найбільш популярні місцеві страви, які ви найчастіше знайдете в ресторанах, але також розповісти історію виникнення цих страв і їх значення в житті українського народу. І тут є про що говорити, адже багато страв пов'язані з тисячолітньою історією країни і з народами, що живуть в Україні. Ми подіваємося, що книга також стане в нагоді українцям, які цікавляться історією та традиціями рідного краю і люблячих подорожувати, оскільки зібрані відомості про історію регіонів і про страви, що там виникли, невідомі широкому загалу. Адже повсякденна їжа, така як борщ і вареники, поряд з іншими культурними символами, є носіями національної гена, який може багато чого розповісти про минуле українців і України.


Клопотенко, Є. Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати 
Євген Клопотенко. – Київ : Книголав, 2021. – 192с.

У видавництві #книголав вийшла книжка Євгена Клопотенко, відомого українського шеф- кухара, кулінарного експерта та фуд-блогера. Збірка рецептів змінить уявлення багатьох українців про страви зі звичайних інгредієнтів, розкаже, як вдосконалити їх подачу та спосіб приготування. До книжки увійшли 70 ексклюзивних рецептів, поділених на сім розділів: сніданки, закуски та салати, перші страви, другі страви, страви для дітей, солодкі страви, варення. Вступне слово та примітки автора мотивують читачів експериментувати на кухні, створюючи власні шедеври. Ілюструють рецепти яскраві фуд-фото. До значної частини рецептів додані QR-коди, що вестимуть на їхню відеоверсію, щоб ще більше спростити процес приготування страв, довести, що час, проведений на кухні, може приносити справжнє творче задоволення. Готувати за книжкою Євгена Клопотенка - означає долучитися до справжніх гастроентузіастів.

Клопотенко, Є. Зваблення їжею з українським смаком
 Євген Клопотенко. – Київ : Книголав,2021. – 176с.

Нова книжка відомого шеф-кухаря, кулінарного експерта та телеведучого Євгена Клопотенка «Зваблення їжею з українським смаком». Автор протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої,ьзакуски, випічку та солодке. Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...