четвер, 28 травня 2020 р.

7 найцікавіших книг про Київ

У День Києва саме час згадати про улюблене місто! Давайте згадаємо не лише про каштановий цвіт і київський торт, а ще й про тисячолітню історію, знаменитих киян, прогуляємось незвичайним Києвом, погортаємо фотоальбоми з чудовими світлинами столиці та здійснимо подорож у минуле та сьогодення Києва із своїми дітками! А про все це – у нашому топ-7 найцікавіших книг про Київ.

Це огляд для тих, хто хоче відкрити для себе новий цікавий Київ, або цікавиться книгами про історію Києва. 


НЕЙМОВІРНИЙ КИЇВ ЛАДИ ЛУЗІНОЇ: 
ДЛЯ ЛЮБИТЕЛІВ ДИВНИХ АЛЕ ПРАВДИВИХ ІСТОРІЙ

Лада Лузіна – відомий в Україні «літексперт» з усього незвичайного. Її «коник» – поєднання містики з історизмом. Історія Києва в її творчості описується в гоголівському стилі: з домішкою фольклору і національного «магреалізму».

Її книга проведе екскурсію по знаменитих місцях столиці. Автор-екскурсовод знає історії, які спочатку здаються казкою, але на насправді виявляються чистою правдою: звичайна справа, коли вирушаєш у незвичайний Київ! 



СТАРОКИЇВСЬКІ СИЛУЕТИ: ЦЬОГО БІЛЬШЕ НІХТО НЕ РОЗПОВІСТЬ

Дослідник міської старовини Анатолій Макаров (1939-2015) – самий відомий у вітчизняній історії вчений-києвознавець. 

Його книга – науково-культурологічне дослідження, у якого немає аналогів. У книзі автор описує 19-е століття: звичаї, настрої, моду, побут – все, що займало розум киян того часу.





ЗНАМЕНИТІ КИЯНИ: ЛЮДИ, ЯКИХ ВИ НЕ ЗНАЛИ

Книга Сергія Удовіка «Знамениті кияни» – це свого роду «історичний фотоальбом-енциклопедія». Діапазон діяльності Сергія Леонідовича вражає. Він є автором сотні статей з найрізноманітніших тем: від електроакустики і медицини до історії філософії та політології. Він був учасником гарвардської освітньої програми.

У цій книзі письменник-журналіст викладає біографії і досягнення 72 знаменитих киян. Видання поділене на 6 тематичних розділів:
  • історичні особистості,
  • письменники і філософи,
  • винахідники,
  • діячі музики і кіно,
  • художники і ремісники,
  • спортсмени і військові.


ПРОГУЛЯНКИ ПО КИЄВУ З ГАЗЕТОЮ «СЕГОДНЯ»: АРХІВИ РЕДАКЦІЇ

«Прогулянки ...» – це журналістський твір, в якому автори дозволили собі писати про рідне місто без професійних стримуючих рамок. За 21 рік існування газети в її архівах накопичилася величезна кількість цікавинок про Київ.

У книзі описано найкраще з фактологічного багажу в проекції на сучасні вулиці мегаполісу: роки, особистості, події.




ЦІКАВІ КНИГИ ПРО КИЇВ: ФОТОАЛЬБОМИ


В альбомі «Київ у містецтві. Kyiv in Art» представлені 400 робіт 170 художників з різних країн. У виданні 7 розділів, поділених по історії та місцевостям міста + іменний список художників. 

Книга «Kyiv. Photo Book» містить не репродукції картин, а фотографії. Всього в англомовному виданні 290 кольорових фото пам'яток: пам'ятники, мости, культурні центри, панорамні краєвиди.


ПРО КИЇВ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА БАТЬКІВ

Книга «Київ для дітей та батьків» відомого дослідника-києвознавця Михайла Кальницького запрошує у захоплюючу подорож у минуле та сьогодення Києва, яку батьки самостійно зможуть провести для дітей-школярів молодшого та середнього віку. 

Екскурсії за сторінками цього видання допоможуть киянам будь-якого віку краще пізнати та більше полюбити наше чудове місто, а яскраві ілюстрації дозволять добре уявити собі місця, про які йдеться в книжці.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...