середу, 7 лютого 2018 р.

Нові пригоди Роберта Ленґдона

Ден Браун - неперевершений майстер історичного трилера, автор численних бестселерів, включно з найпродаванішим романом усіх часів "Код да Вінчі". Його книжки розійшлися накладом понад 200 мільйонів примірників у 52 країнах світу. Новий твір "Origin" побачив світ у жовтні 2017-го, у видавництві Doubleday.

Український переклад п`ятого роману про пригоди славнозвісного професора Ленґдона планує презентувати влітку видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля". Над перекладом роману українською мовою працює Ганна Яновська.

"Джерело" ("Происхождение" - видавництво АТС) - це містичний трилер американського письменника Дена Брауна, він є п'ятою частиною серії книг про Роберта Ленґдона, що іде після "Ангели і Демони", "Код да Вінчі", "Втрачений символ" та "Інферно". На цей раз події розгортаються в Іспанії. Автор дуже мальовничо описує природу країни, її культуру, але найбільшу увагу приділяє релігійним загадкам і ребусам.

Професор симвології Роберт Ленґдон прибуває в музей Гуггенхайма за запрошенням свого друга та колишнього студента Едмонда Кірша. Всесвітньо відомий мільярдер, винахідник та футуролог, Кірш збирається оголосити про відкриття, яке "змінить обличчя науки назавжди". Та відповісти на два фундаментальних питання людського існування: звідки ми, що нас чекає? Але перш ніж він встигає зробити заяву, розкішний прийом перетворюється на хаос…

Ленґдонові разом із директоркою музею доведеться вирушити на пошуки закодованого ключа до таємничого відкриття, що залишив Кірш. Але є й ті, що хочуть перешкодити героям розкрити істину.

В романі дуже багато уваги приділяється релігійнїй та позарелігійній символіці, загадкам. Як і інші твори Дена Брауна, "Джерело" (Origin) захоплює увагу і тримає в напруженні до самого кінця, а розв'язка книги досить несподівана. Це не "легке чтиво", а серйозна книга, написана грамотною мовою, вона змушує задуматися не тільки про загадки історії та релігії, а й про виникнення всього живого ... 

За матеріалами: otzovik.com, www.bookclub.ua

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...