неділю, 13 серпня 2017 р.

Безчестя Дж. Кудзее

Кудзее Дж. М. Безчестя : роман / Джон Максвелл Кутзее; пер. з англ. Є. Даскал. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. – 224 с. 

Джон Максвелл Кутзее — південноафриканський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури, двічі лауреат Букерівської премії, автор тринадцяти романів, численних збірок автобіографічних і документальних есеїв.

Джозеф Максвелл Кутзее - самий загадковий з усіх нобелівських лауреатів, двічі удостоєний Букерівської премії і ніколи не з'являвся на вручення, присвятив нобелівську промову не кому-небудь, а Робінзону Крузо; людина, саме ім’я якої довго залишалося загадкою. 

Джон Максвелл Кутзее - південноафриканський письменник. У романі "Безчестя", Кутзее описує південноафриканське суспільство у період після апартеїду, відсутність порядку і вражаючу жорстокість.

"Безчестя" - можливо, головний роман письменника. Головний герой книги, університетський професор Девід Лур'є, який через любовний зв'язок зі своєю студенткою втратив репутацію, роботу і мрії, життя перевернулося з ніг на голову. Він уникає друзів і терпить насмішки колишньої дружини. Професор вирішує переїхати до своєї доньки Люсі і ще не знає, що там на його чекає жорстока помста і безвихідь. Страшний випадок, немислиме насилля змушують батька з донькою протистояти власним напруженим відносинам і несправедливості.

Роман-полеміка, відповідь Кутзее на питання, задане ще Францем Кафкой: бути чи не бути людині, якщо життя її принижує в очах оточуючих до стану комахи, чи їй стати нулем чи почати з нуля?


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...