пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Спадок Анни Шевченко

Шевчкенко, А. Спадок : роман / Анна Шевчкенко ; пер. з анг. Т. Некряч. - К.: Нора-Друк, 2015. - 328 с. 
Анна Шевченко – британська письменниця українського походження. Її дебютний роман «Спадок» присвячений українській історії. Він став подією в британській літературі. Його вже видано в 20 країнах світу, а нещодавно вийшов і переклад українською.

Світові критики по-різному говорять про роман Анни. У Франції – це детектив, у Британії – родинна сага, німці називають його політичним трилером, а американці – шпигунською історією. Однак з тим, що книга - приголомшлива, погоджуються всі.

Сюжет розповідає про заповіт Полуботка. Якщо комусь невідомо, то існує легенда, що гетьман залишив у банку в Англії скарб для свого нащадка. Але отримати його можна тільки за умови, що Україна буде незалежною.

Як виявилось, навколо цієї історії існує багато теорій та пліток, однак як все було насправді - ніхто не знає. Тож Анна запропонувала нам свою версію.

Анна Шевченко
«Спадок» - перший роман Анни, над яким вона працювала 12 років. Натхнення прийшло після того, як вона прочитала щоденник свого дідуся – історика та дисидента. Їй захотілось залишити світу згадку про нього і всі ті події, які залишили невиправний слід у його серці.

Авторка каже, що основний принцип її книг – дати людям зрозуміти, що з історією треба поводитись обережно, інакше вона негативно позначиться на сьогоденні. 

Наступною її роботою буде розповідь про Ялтинську конференцію та її таємниці. Для цього Анна обійшла не один архів. «Та інформація, яка випливе, зокрема, завдяки моїй книжці, збентежить певне коло людей. Але не знати її - ще небезпечніше», каже письменниця.

Читати безкоштовно в бібліотеці

Джерело

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...