четвер, 2 червня 2016 р.

Зброя судного дня від Юрія Щербака

Щербак Ю. Зброя судного дня: документально-фантастичний роман. - К. : Ярославів Вал, 2016. -  360 с.

Документально-фантастичний твір Юрія Щербака, може стати матеріалом для аналізу з точки зору політологів, соціологів, дипломатів та істориків-міжнародників.

Адже Роман "Зброя судного дня"  - приклад літератури, яка виконує функцію соціокультурного моделювання дійсності в аспекті аналізу минулого та прогнозування майбутнього.


За словами Михайла Слабошпицького, - це еталон класичного політичного роману з усією його гостротою проблем сучасного світу й людини в суспільстві. Книга яскравий зразок триллера, що має виняткову сюжентню напругу, інтригу та пародоксальність ситуації. Такого характеру роману в українській літературі ще було

Роман постає і як художня візія-попередження (роман-катастрофа), і як науковий прогноз.

Хоча наприкінці видання й зазначено, що читачеві годі шукати прямих зв’язків між художньою реальністю та справжніми подіями, проте такий «припис» видається, радше, письменницькою умовністю, своєрідною грою.

Книга спонукає задуматись над тим, що в інформаційний вік, коли ми маємо миттєвий доступ до знань, ми катастрофічно мало знаємо про те, що відбувається довколо. Про те, що має прямий вплив на долю всього світу та кожного з нас окремо.


За матеріалами: vsiknygy.net.u

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


2 коментарі:

  1. Не знаю що ви маєте на увазі під "читати безкоштовно в бібліотеці", але я не зміг нічого зробити, щоб мати можливість прочитати обіцяний для читання твір Ю.Щербака " Зброя судного дня"...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пане Роман, все дуже просто: дану книгу можна дійсно безкоштовно прочитати, але саме прийшовши до нашої бібліотеки (м. Київ, вул. Д. Щербаківського 51-В). А щоб дізнатись про наявніть книги, пропонуємо скористатись Віртуальним довідковим сервісом, на який Ви потрапите натиснувши на посилання "Читати безкоштовно в бібліотеці".

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...