четвер, 28 травня 2015 р.

У відпустку? Ідеальний відпочинок - з книгою!

Літо - це час відпусток та мандрівок.

Та навіть у найцікавішій подорожі не можливо обійтися без книги. І якщо ви нікуди не збираєтесь вирушати, а хочете просто полежати на дивані чи посидіти у кріслі на веранді, - книжка, безсумнівно, стане вам гарним супутником.

А ця підбірка захоплюючих історій від авторів зі світовим ім'ям, складе гарну компанію та зробить ваш відпочинок дійсно ідеальним.

«... Візьми літо в руку, налий літо в келих - в найкрихітніший, звичайно, з якого тільки й зробиш єдиний терпкий ковток, піднеси його до губ - і по жилах твоїх замість лютої зими побіжіть спекотне літо ...»

Це, мабуть, найбільш літня книга у всій світовій літературі.

Пропонуємо увійти в світлий світ дванадцятирічного хлопчика і прожити з ним одне літо, наповнене подіями радісними й сумними, загадковими і тривожними; літо, коли кожен день відбуваються дивовижні відкриття, головне з яких - ти живий, ти дихаєш, ти відчуваєш.

Нестаріюча класика, яка подарує вам сонячний настрій навіть в дощовий день відпустки.


«Я вам прямо скажу: якщо вам потрібно потрапити на поле бою - не погоджуйтеся летіти планером! Ідіть пішки, повзіть по-пластунськи, спускайтеся на парашуті, пливіть - що завгодно! Але тільки не планером!»

Роман-довідник на випадок, якщо все піде всупереч початковому плану приємної відпустки на морському узбережжі.

Захоплюючий роман «Загублені в Шангрі-Ла» оцінять всі шанувальники серіалу «Залишитися в живих» (Lost). 

Вражаюча подорож, яка обернулася авіакатастрофою і відчайдушною боротьбою за виживання на дикому острові, населеному тубільцями-канібалами.

Читати онлайн

«Потрапивши під поїзд, не станеш втішатися тим, що бачив його наближення».

Перший «серйозний» роман Джоан Роулінг чекали з особливим нетерпінням, як самі дорослі, так і юні шанувальники «Гаррі Поттера», всупереч віковому обмеження «18+». І чекали не даремно!

Книга досить важка, як по вазі (майже 600 сторінок), так і за змістом. 

На цей раз Джоан Роулінг присвятила себе вивченню життя і взаємин жителів маленького англійського містечка, за акуратними фасадами ідеальних будинків яких розгортаються неабиякі баталії. Конфліктують всі і з усіма: чоловіки з дружинами, діти з батьками, сім'ї з сім'ями. 

У фіналі авторка знову вирішила відійти від традиційного хеппі енду і просто обеззброїла читача трагічною кінцівкою, але незважаючи на важкий сюжет, роман читається легко і викликає залежність.




 «Дружба можлива до тих пір, поки друзі сприймають один одного в тій ролі, яку кожен для себе обрав».

«Хроніки роздовбая» - виключно літній роман.

Напевно, тому що основне місце дії - латвійські курорти, а головна причина всього, що відбувається в житті героя - перше кохання, з його божевільними вчинками, спонтанними поїздками Москва-Рига, довгими і хвилюючими телефонними розмовами по міжмісту.

Читати новий роман Павла Санаєва дійсно цікаво і легко. 

Читати онлайн

«Якщо в усьому облом, здавайся і йди в бібліотеку»

«11/22/63» - це, без сумніву, найкращий роман Кінга за всі двотисячні і точно один із тієї умовної бест-десятки, яку можна сформувати за підсумками (проміжними, сподіваємося) всієї його довгої творчості.

Чималий, сказати б, історично-науково-фантастичний роман, що під прискіпливим поглядом і попри серйозну конкуренцію постає прекрасно вигаданою і спрацьованою антиутопією, яка потрапляє у формат великого американського роману.

Цей текст з усією переконливістю доводить, що й після 50 романів і 60 років можна видавати першокласні карколомні речі.

Читати онлайн

«Життя до того прекрасне, що смерть закохана в нього».

Життєстверджуюча історія про пригоди індійського юнака Пі Пателя, який пережив корабельну аварію і провів у морі 227 днів в компанії не найдружелюбнішого співрозмовника - тигра Річарда Паркера.

За цей роман в 2002 році Ян Мартел отримав почесну Букерівську премію.

Барвиста екранізація «Життя Пі» вразила уяву глядачів, але це саме той випадок, коли і книга, і фільм однаково прекрасні.

Читати онлайн



«Можливо, без страждання Людина залишилася б тільки людиною?».

Легендарний польський письменник Януш Вишневський продовжує досліджувати вплив Інтернету на життя людей.

Після гучного успіху роману «Самотність в мережі» (виданий в 2001 році) Януш Вишневський вирішив повторити експеримент і звернувся до нової комп'ютерної залежності - соціальниж мереж. 

Роман «На фейсбуці з сином» з натяжкою можна віднести до безтурботного літнього читання. Відверта і гірка розповідь про внутрішній світ людини, про життя, про світ, який не завжди справедливий, і, звичайно ж, про кохання.


«І ось вже на горизонті видніється розлучення. Але воля випадку - і ти забуваєш все. Хто ти, де ти, ким ти був, з ким ти жив. І тоді ти подивишся на своє життя з боку і, якщо пощастить, виправиш все, що ще можна виправити».

Перед відпусткою ви завжди перевіряєте, чи не забули паспорт, гроші та кредитки?

Мабуть так, адже це правильно і завбачливо. А от відомий англійський комедійний сценарист Джон О'Фаррел вирішив уявити, що буде, якщо забути свою дружину.

Популярний британський таблоїд Daily Mail оцінив жарт письменника і дав свою рекомендацію:

«Ідеальне читання для всіх, хто хоч раз прокляв своє життя. А ви спробуйте почати його заново! Може, вам сподобається?».

Читати онлайн


«Якщо твоя доля не викликає в тебе сміху, значить, ти не зрозумів жарту.»

1000-сторінковий «Шантарам» - ідеальна книга для затяжної відпустки. 

Сучасний Мумбаї плавиться від спеки, індійці неквапливі і байдужі, а мафіозі - крутіші, ніж у дев'яностих.

Ось сюди і потрапив автобіографічний герой Робертса, втікши з австралійської в'язниці.
Ідея: elle, adme

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...