понеділок, 21 лютого 2022 р.

Книжкові новинки | Норвезька література





Представляємо вам добірку літератури сучасних норвезьких письменників, відомих
у всьому світі. Представлені книжки отримані нами від Українського Інституту Книги.
Норвегія - країна опівнічного сонця, тисячі фйордів, північного сяйва. Скандинави відомі у всьому світі майстри детективів та трилерів. Такого типу жанрова література дуже добре пасує до відпочинку. Розслідування загадкових сюжетів дає відпочити мозку від повсякденних проблем. А своєрідний скандинавський, а в цьому разі норвезький, погляд на життя дозволяє подивитись на усе під інших кутом.


"Жага" Несбьо Ю
Жага / Ю Несбьо – К. : КМ-Букс, 2021. – 576с.

Несбьо недаремно вважають королем авторів кримінального жанру - у світі продано понад 45 мільйонів книжок автора.
На вулицях з'явився новий убивця. Знайдено труп жінки, що не повернулась після інтернет-побачення. Сліди на тілі свідчать, що поліція має справу з надзвичайно жорстоким злочинцем. І він жадає крові. Під тиском преси, яка вимагає чимшвидше розкрити справу, поліція розуміє, що таке завдання до снаги лише одній людині. Але колишній слідчий Гаррі Голе зовсім не хоче повертатися туди, де він мало не втратив найдорожче. Проте все змінюється, коли він помічає зв'язок цього злочину з однією з його нерозкритих справ...
Неперевершений Гаррі Голе повертається у новому блискучому бестселері!

"Код Катаріни" Горст Йорн Лієр
Код Катаріни / Йорн Лієр Горст – К. : Нора-Друк, 2019. – 432с.

Ім’я Йорна Лієра Горста вже багато років на перших позиціях офіційних списків бестселерів Норвегії. Катаріна зникла безвісти 24 роки тому. Щороку в день її зникнення головний інспектор Вістінґ навідує її чоловіка, якому так і не зміг допомогти і який за ці роки став йому майже другом. Вістінґ переглядає «захололу» справу і досі намагається розгадати код, який залишила в записці перед своїм зникненням жінка. Але цього року щось має змінитися. Зникла ще одна жінка, і чоловік Катаріни може бути до цього причетний. Вістінґ має його знайти і розвіяти свої підозри, або ж зіграти в смертельну гру. Атмосферний, захопливий і напружений роман, – справжній скандинавський нуар.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...