вівторок, 28 грудня 2021 р.

Книжкові новинки | Детективи



Доброго вам дня, наші читачі!
Сьогоднішня добірочка літератури від Українського Інституту Книги - це серія детективів

Аґати Крісті (1890 – 1976) – королеви детективу, англійської письменниці, яка за досягнення в галузі літератури отримала дворянський титул Дами – Dame Commander. Її твори перекладені на понад 100 мов і розійшлися по світу сумарним накладом понад 2 мільярди примірників, посівши третє місце в історії красного письменства після Шекспіра та Біблії. В нашому огляді приймають участь кілька книжок, які Агата Крісті написала під псевдонімом Мері Вестмакотт. Усі представлені книжки видані у «кишеньковому» форматі, і кожна має свій особливий стиль. Очікуйте на приємне читання!



Розлука навесні / Мері Вестмакотт
– К. : SNOWDROP, 2019. – 240с.

«Розлука навесні» є романом, який Крісті, за її словами, «писала, як хотіла писати, а для художника нема більшого задоволення, ніж це».







Вестмакотт, М. Хліб геніїв / Мері Вестмакотт. 
– К. : SNOWDROP, 2019. – 488с.

Геніальний композитор, високоосвічений молодий чоловік, нащадок шляхетного роду – Вернон Дейр здобув освіту у Кембриджі, обізнаний з історією мистецтв і найновіших відкриттів науки свого часу, мріє створити найвеличнішу оперу, сценографія й магія музики якої приголомшить людську уяву. Він зачарований творчістю Всеволода Меєргольда, реформатора театру й засновника акторської системи «біомеханіки», Арнольда Шенберґа, творця експресіонізму в музиці, захоплений досягненнями Фейнберґа, Прокоф’єва, Айнштайна…» І жодні війни, фатальні жінки, амнезії чи дисоціативні фуги не можуть перемогти ту гігантську силу, яка панує над людьми і неминуче змінює світ. Бо «у світі не існує нічого такого ж пафосного, недолугого, абсурдного й абсолютно прекрасного, як Людина...»
Та хто знає, звідки беруться генії? Хто їх творить? Що їх породжує? Спадковість, оточення?

Крісті, А. Зло під сонцем / Агата Крісті.
– Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 288с.

Дія роману розгортається в довоєнний час на південному заході Англії в готелі Веселий Роджер, розташованому на невеликому курортному острові в затоці Лезеркомб, з'єднаному з материком лише 1,5-кілометрової дамбою, що йде під воду під час припливу. У центрі оповідання лежить розслідування таємничого вбивства театральної акторки Арлени Стюарт-Маршалл, яка відпочивала y Веселому Роджері разом зі своїм чоловіком і пасербицею. Назва роману пов'язана з тим, що вбивство відбувається на пляжі, а перед убивством багато постояльців готелю, включаючи Еркюля Пуаро, відчувають зло, що витає навколо. Сам Еркюль Пуаро приїжджає на острів для того, щоб відпочити, і є звичайним постояльцем, завдяки чому стає не тільки свідком, але й учасником багатьох подій, що передували вбивству.

Крісті, А. Загадка «Блакитного потяга»
/ Агата Крісті. – Харків : Книжковий клуб «Клуб 
Сімейного Дозвілля», 2019. – 320с.

Розкішний «Блакитний потяг» прибуває на Французьку Рив’єру. Аж раптом спокійне
курортне місто сколихує жахлива звістка: у поїзді було скоєно вбивство. Задушеною у власному купе знайдено Рут Кеттерінґ, доньку відомого американського мільйонера. Коштовності вбитої безслідно зникли. Поліція губиться у здогадах: хто міг вчинити цей злочин? Чоловік жертви, Дерек, який напередодні вбивства вийшов із купе дружини? Чи, може, коханець Рут — шахрай, який називає себе графом де ля Рошем? Лише легендарному детективові Еркюлю Пуаро до снаги встановити, хто з цих двох справжній вбивця. А що, як розслідування вкаже на ще одного підозрюваного?..

Крісті, А. Чому не Еванс? 
Агата Крісті. – Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 288с.

Небезпека може вигулькнути майже будь-де. Навіть на полі для гольфу. Боббі Джонс саме грав у цю гру зі своїм знайомим, доктором Томасом. І, як це іноді буває, м’ячик стрімко вилетів за межі поля. Шукаючи його, Боббі натрапляє на тяжко пораненого чоловіка. Але врятувати бідолаху не вдається. За мить до смерті незнайомець промовляє дивну фразу: «Чому не Еванс?» У кишені загиблого Боббі знаходить світлину жінки. Хто вона, ким був померлий і де шукати таємничу людину на ім’я Еванс, що, можливо, знає відповіді на всі інші запитання?


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).





Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...