четвер, 14 грудня 2023 р.

«Польська полиця» в бібліотеці ім. М. Костомарова


Наша бібліотека стала учасником проєкту «Польська полиця в Україні», який реалізується державною установою «Український інститут книги» спільно з Інститутом книги у Польщі, а також за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

У межах проєкту «Польська полиця в Україні» наша бібліотека отримала комплект із 20 нових книг для створення книжкової полиці польської літератури. До комплекту книжкових видань увійшли твори класиків та сучасних польських письменників.

Проєкт спрямований на створення доступу до польської літератури в українських публічних бібліотеках. Місією Інституту книги є також популяризація польської літератури у світі. Проєкт «Польська полиця» має особливе значення в цій справі, оскільки польська книга має можливість успішно потрапити до читачів за допомогою бібліотек місцевих громадах. Крім того важливо, щоб література також потрапила до польської меншини та людей з польським корінням, а також до тих, хто вивчає нашу мову або іншим чином шукає контакт з польською культурою.

Започаткована програма надає можливість для українських читачів глибше вивчити культуру та літературу Польщі. Адже ця країна стала прихистком для сотень тисяч українців і має на меті створити сотні українських розділів у бібліотеках, а також забезпечити переклад творів багатьох українських авторів на польську мову.


Запрошуємо завітати до бібліотеки, щоб насолодитися творами польської літератури!
Чекаємо вас за адресою: м. Київ, вул. Данила Щербаківського, 51в



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...