середу, 15 березня 2023 р.

Мапа просторів Ukrainian Bookshelves Worldwide з українськими книжками за кордоном


У межах проєкту Ukrainian Bookshelves Worldwide «Читомо» й LitCentr створили мапу з українськими книжками за кордоном. На мапі розміщено 388 просторів у 22 країнах світу.

Мета спецпроєкту:
  • підтримати зусилля організаторів ініціатив із репрезентації українських книжок за кордоном;
  • розповісти про їхню роботу і виклики, з якими вони зіштовхуються;
  • зробити їхній досвід корисним для тих, хто збирається створити українську книжкову полицю у своєму місті, організації, закладі або ж покращити роботу вже наявної, хоче допомогти українським книжкам бути доступнішими за кордоном.

Так в Німеччині працюють 140 локацій з українськими книжковими полицями. Також книжки українською мовою є в Канаді, Франції, Португалії, Південній Кореї, Нідерландах і Бельгії.

Крім цього на сайті Ukrainian Bookshelves Worldwide можна знайти дослідження про діяльність українських книжкових полиць за кордоном, а також порадник для створення власної книжкової полиці. Для того, що додати власну книжкову ініціативу за кордоном, потрібно написати на електронну пошту partners.chytomo@gmail.com.

Близько 85% українських книжкових полиць створили після 24 лютого 2022-го, 70% із них існують при бібліотеках. Проєкт створили за підтримки УІК, Української бібліотечної асоціації, Німецької бібліотечної асоціації, Goethe-Institut в Україні й МЗС України.


За матеріалами: chytomo.comthe-village.com.ua




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...