вівторок, 11 вересня 2018 р.

5 кращих дитячих книг Роальда Дала

13 вересня 1916 року народився чудовий англійський письменник Роальд Дал, який прославився не тільки своїми парадоксальними й повними чорного гумору розповідями для дорослих, а й захоплюючими казками для дітей. 

Цікавим є те, що автор довгий час працював військовим льотчиком. Під час Другої Світової він служив у військово-повітряних силах Великобританії. У 2008 році «Таймс» включила його до переліку «50 найвеличніших британських письменників з 1945 року», поставивши на 16-е місце. 

Можливо, ви не знаєте це ім'я, але коли ви почуєте назви його книг, ви точно скажете: «О, так! Я його знаю».


Чарлі і шоколадна фабрика


Швидше за все, ви дивилися фільм з такою ж назвою. І так, це історія Роальда Дала. Ця книга про бідного хлопчика Чарлі Бакета, який живе разом зі своїми батьками, двома бабусями та двома дідусями.

Чарлі дуже любить шоколад, але отримує тільки по одній шоколадці раз на рік, на свій день народження. І раптом, після того, як хлопчик знаходить квиток на екскурсію по шоколадній фабриці ексцентричного кондитера Віллі Вонки, з ним починають відбуватися справжні пригоди.

Роальд Дал в черговий раз висміює людські пороки, не прощає жадібних і пихатих, а також підносить сюрпризи добрим і скромним дітям.



Джеймс і гігантський персик


По цій книзі теж знятий чудовий фільм, але на цей раз - Тімом Бертоном. Ця історія розповідає про життя хлопчика на ім'я Джеймс Генрі Троттер, який живе зі своїми жорстокими тітоньками.

Одного разу, коли Джеймс рятує павука, доля зводить його з таємничим незнайомцем, який дарує йому чарівний гігантський персик. І потім, разом з командою величезних комах, Джеймс відправляється в дивовижну подорож навколо світу прямо на гігантському персику!



Дивовижний містер Лис


Ця книга про дуже розумного лиса на ім'я містер Лис. Він живе в норі під землею разом з дружиною і чотирма дітьми. Три найзліших і найжадібніших фермери, яких тільки можна собі уявити, ненавидять містера Лиса і його сім'ю. Фермери стріляють по лисицям з рушниць і збираються заморити їх голодом.

Але не дарма ж містер Лис - дивовижний! У нього є хитромудрий план з порятунку своєї родини. Вгадаєте, що він придумав?

У 2009 році за цією книгою вийшов мультфільм «Незрівнянний містер Фокс».



Відьми


Верховна Відьма замислює кровожерливий план по перетворенню дітей в мишей. Вона доручає рядовим відьмам захопити всі магазини солодощів і продавати там спеціальні цукерки.

Цей жахливий план підслухав маленький хлопчик, за що був перетворений на мишу. Чи вдасться йому тепер перемогти відьом? Чи зможе він знову стати людиною?

Весела, добра і трішки страшна казка не залишить байдужою будь-яку дитину. За книгою також був знятий однойменний фільм.


Матильда


Це дотепна, трохи хуліганська книжка про одну незвичайну дівчинку. Матильда - чудова розумна дитина, яка обожнює книги і читання. Однак її батьки - люди зовсім іншого складу. Вони обожнюють обдурювати людей і дивитися телевізор.

Але, як і всім розумним і скромним дітям, Матильді обов'язково пощастить. Незабаром у неї з'являться нові друзі, в числі яких її вчителька, наймиліша міс Ласкін, а ще однокласники.

В цій книзі Роальд Дал сміється над дурістю і обмеженістю,  а також не дозволяє їм взяти гору над розумом і справедливістю.



За матеріалами: www.ef.ruwww.minibanda.ru



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...