неділю, 6 серпня 2017 р.

Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку

Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку. –Лівів : Кальварія, 2017. – 168 с.
6 липня бібліотекарі прийняли участь в презентації книги «Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку» за участю С. Тарути, що пройшла в книгарні «Є». Книга видана видавництвом «Кальварія»

У цій книжці вперше пропонуються конкретні терміни запуску та реалізації механізмів збалансованого розвитку принципово нової траєкторії економічного зростання України до 2030 року — Доктрина збалансованого розвитку «Україна-2030» та механізми її реалізації найближчі 10-15 років.

Автори Доктрини стверджують: до цього часу Україна не мала жодного подібного документу стратегічного розвитку, хоча весь цивілізований світ будує довгострокові плани.

"Доктрина якраз про те, завдяки чому можна досягти економічного зростання на рівні не менше 10-15 відсотків на рік, щоб до 2030-го ВВП України становив 710-750 мільярдів доларів. Це зростання більше, ніж у 8 разів щодо існуючого рівня. Ці плани здаються нереалістичними, але ми бачимо перед собою успішні приклади Сінгапуру, Південної Кореї, Японії. Розвиток ідей, знань та інновацій у світі захоплює усі сфери. Як підсумок – капіталізація однієї американської компанії Apple – у декілька разів більше ВВП України", – зазначає Сергій Тарута.

У цьому стратегічному документі вперше пропонують принципи і заходи для прискореного економічного зростання України.

Доктрина створена в тому числі і для того, щоб українська молодь не емігрувала, щоб надати їй можливості для різнобічного зростання в Україні. "Наше завдання – показати молоді, що Україна має майбутнє", – зазначає Сергій Тарута. Для цього у Доктрині закладено формування до 2030 року не менше 50% середнього класу, який є базисом економіки розвинених країн і головним носієм демократичних цінностей.

Створення першої версії Доктрини ініційоване українським бізнесом у рамках об'єднання "Українська бізнес-ініціатива". Потім до її розробки підключилися вчені-економісти з провідних вищих навчальних закладів країни: Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського", Київського національного університету ім. Вадима Гетьмана, Києво-Могилянської академії та Національного університету біоресурсів і природокористування.

Особливу цінність Доктрині додає те, що вона написана українськими вченими-економістами, на сучасних математичних методах моделювання і визнаних світових моделях оцінки майбутнього 


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...