понеділок, 19 вересня 2016 р.

Легенди Львова від Юрія Винничука

Винничук, Ю. Легенды Львова : в 2-х т. / Юрий Винничук ; худож.-оформитель О. Н. Иванова. - Харьков : Фолио, 2014. - 287 с.

Юрій Винничук і його тексти є великим курйозом у нинішній українській літературі. Дуже ймовірно, що більшість із нас уперше почула ім’я Ю. Винничука разом із такими його «канонізованими титулами», як еротоман, містифікатор, фантаст, «батько» чорного гумору.

Письменник, без сумніву, майстерний містифікатор. Варто тільки згадати «Плач над градом Кия» Ріангабара і «Пісню світову» Анни Любовичівни, що їх він опублікував як знайдені тексти XIII та XVII століть.

Ці вигадки були настільки успішними, що розкрив їх, врешті-решт, сам Винничук, а не якийсь інший дослідник чи науковець. Більше того, як достовірні, вони увійшли в науковий світ.

Письменник, перекладач, краєзнавець Юрій Винничук в книзі Легенди Львова вперше зібрав під однією обкладинкою все, що вдалось розшукати про унікальне місто в фольклорних записах минулого. 

Фантастичний світ Львова, населений духами, чортами, відьмами, тісно переплітається в легендах зі світом реальним, в якому живуть історичні особистості - королі, чорнокнижники, батяри.

Легенди Львова ідеально використовувати в якості путівника. Особливо, якщо у Львові вже раз-другий був, основні визначні пам'ятки оглянув, по музеям походив, по підземеллях полазив, та й по двориках-вуличками походив трохи, і хочеться ще. 

Про чарівну львівську атмосферу тим, хто там був, розповідати не треба. Тому книжка стане в нагоді тому, хто хоче "сьорбнути" її побільше, а також дізнатися про певні львівські місця краще.

Читати безкоштовно в бібліотеці

Придбати книгу онлайн

За матеріалами: www.livelib.ru/book/, litakcent.com

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...