пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Скуштуймо солоденького або "книжкові пироги"

5 жовтня 1942 року англійський уряд ввів обмеження на вміст цукру та джему в пирогах. 
Пропонуємо насолодитись різноманітними книжковими "пирогами" 
(принаймні, судячи з назв) без будь-яких обмежень!


ozon
В стародавньому англійському маєтку Букшоу мешкають останні представники аристократичного роду - ексцентричний полковник де Люс та три його дочки. Влітку 1950 року тягуче болото сільського життя порушують неймовірні події: вбивство незнайомця та арешт полковника. Поки старші дочки, як годиться добре вихованим англійським леді, ридають в хусточки, молодша, одинадцятирічна Флавія, в захваті: нарешті в її житті щось сталося!


Що робити, якщо вас достроково випхали на пенсію, якщо чоловік покинув вас в день срібного весілля, а особисте життя загубилася в тумані? Звичайно, чаклувати! Кулінарна книга зі старовинними рецептами, знайдена на горищі, повністю змінює життя Мітци Блессинг та повертає щастя до її будинку.




Це саркастична розповідь про літературне долголіття британських авторів. В центрі роману - доля талановитого письменника та його дружини на тлі літературного середовища того часу.



Знаєте, як звуть найдобрішого та найрозумнішого бобра в світі, який вміє пекти смачні пироги? Кастор! І сьогодні у нього день народження. Кастора знають і люблять діти в двадцяти країнах світу. Його творець - легендарний письменник та художник Ларі Клінтінг. Нещодавно в Швеції заснували спеціальну премію, яка носить його ім'я, для заохочення молодих ілюстраторів.



knignik.net
У післявоєнному Лондоні молода письменниця Джулієт намагається знайти сюжет для нової книги, але про жахи війни писати їй рішуче не хочеться, а інші теми здаються або нудними, або недоречними. На допомогу приходить випадок - у вигляді листа від одного свинаря з острова Гернсі. Виявляється, навіть свинарі полюбляють читати, а невідомий Доусен, до якого в руки потрапила книга, що колись належала Джулієт, навіть просить порадити йому хорошу книжкову крамницю.


livelib

Найзатишніше, тепле та захопливе читання, яке тільки можна уявити в зимовий холодний вечір. Напевно кожен в дитинстві зачитувався казками про наївних попелюшок, злих чаклунок і прекрасних принців. Лора Локінгтон написала казку, тільки іронічну та дуже сучасну. Любов з першого погляду, зачарований замок, король з королевою, добра чаклунка та суперниця-заздрісниця - все це є в її книзі. В цій веселій казці  з головою вистачає реальності, а тому вона може статися з кожним із нас.

Джерело: Книгармония

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...