понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Речі, які трапляться з кожним, хто почне більше читати

Щоб стати розумним, достатньо прочитати 10 книг, але щоб знайти їх, потрібно прочитати тисячі

Сьогодні люди дуже зайняті і все рідше знаходять час для такого заняття як читання. Адже набагато простіше відпочивати, відкривши ноутбук або взявши в руки пульт від телевізора, чи навіть поринути у віртуальну реальність комп'ютерних ігор.

Але у людей, що читають, набагато більше шансів побудувати успішну кар'єру, кращі відносини в родині, та і виглядають вони молодшими і живуть довше.

Для тих, хто ще не пізнав справжньої насолоди від книг і навіть не здогадується про переваги читання, пропоную перелік позитивних речей, які неодмінно трапляться з кожним, хто почне більше уваги приділяти книгам.

Ви знайдете безпечний спосіб втекти від невдач, стресів і нудьги власного життя

Немає необхідності звертатися до пігулок або алкоголю. Економте свої гроші. Запишіться до бібліотеки, отримайте читацький квиток або завантажте декілька електронних книг з тисяч, які перебувають у вільному доступі. Загубіться в іншому світі.

Переселіться зі своєї голови в голову до персонажа. Це швидко. Це економно. Це мобільно: Ваш особистий шлях евакуації, коли світ стає непідйомно важким. В сучасному світі звільнення від стресу - основний клопіт багатьох людей. Багатство і ритміка книжкового тексту має властивість заспокоювати психіку і визволяти організм від стресу.

Особливо допомагає в цьому регулярне читання перед сном. Якщо Ви систематично будете читати перед сном, то незабаром організм звикне до цього, і тоді читання стане своєрідним сигналом для організму, який говорить про швидкий відхід до сну. Таким чином Ви не тільки поліпшите свій сон, але і вранці будете почувати себе бадьоріше.

Ви побачите, що у вас є сім'я

У Вас є батьки і, можливо, брати і сестри, а ще цілий натовп тіточок і дядечок, бабусь і дідусів. А може, й ні. Може Ви відчуваєте себе самотнім у цьому світі. Покинутим. Чи є Ви дійсно таким або просто відчуваєте, що абсолютно не вписуєтесь у власну сім'ю, - Ви можете стати завзятим читачем і знайти нових родичів.

Це всесвітня, повністю відкрита і дійсно прекрасна сім'я. Це сімейство читачів. Книголюбів. Літературних поціновувачів. Бібліофілів. Станьте одним із нас, і Ви знайдете споріднені душі в кожному куточку земної кулі. Звичайно, у нас є сигнал, на кшталт таємного сімейного рукостискання. Просто дістаньте книгу і почніть читати. Це все, що потрібно.

Ви розвините мовлення та навчитесь красиво говорити

Читання, особливо в голос позитивно впливає на Вашу дикцію і мову, з кожним прочитаним аркушем якість Вашого мовлення ставатиме кращою. Читайте кілька сторінок в голос щодня, і результат не змусить себе чекати. 

В різноманітних книгах багато слів і висловів, які збільшать Ваш словниковий запас, що дозволить більш точно і красиво висловлювати свої думки, а це звичайно знадобитися як в бізнесі, так і в звичайному житті. Читайте більше, і ви зможете самовдоволено сміятися, коли ваші друзі будуть припускатися помилок в статусах соцмереж. Саме Ви будете їм допомагати їх виправляти.

Ви станете більш творчою особистістю

Креативні люди можуть генерувати відразу кілька відмінних ідей. Звідки їх можна взяти? Звичайно з книг. Коли Ви наповните свій розум свіжим матеріалом з багатьох книг, почне відбуватися щось чудове. 

Читаючи твір, Ви зможете почерпнути звідти безліч ідей, які згодом можна втілити в життя. Ваш розум прокинеться. Читання допоможе Вам заповнити розум будь-якою кількістю джерел і дозволить всім чудовим речам злитися і породити щось нове.

Покращите пам'ять і мислення 

Думаю, ні для кого це не відкриття, але не сказати про це не можна. Адже читання дуже добре включає в роботу мозок, він, в залежності від вмісту книги, запам'ятовує сюжети, будує домисли, ілюстрації того, що відбувається, навчається... Виконує безліч операцій, які розвивають мислення і допомагають поліпшити пам'ять.

Розвините дотепність 

Читаючи, Ви розвиваєте свою дотепність, в наслідок збагачення знань, Ви будете здатні провести, наприклад, паралель нинішньої ситуації з ситуацією з роману, історичного факту або чогось ще, що може викликати як захоплення, так і сміх. 

До речі, багато знаменитих коміків, публічних людей, доволі начитані, саме тому і досягають успіху в своїй галузі. Розвиток особистості приходить через художні, літературні, історичні, бізнесові, психологічні й іншого напрямку книги.

Ви захиститесь від хвороби Альцгеймера. Якщо не знаєте, що це, то раджу дізнатися, тоді вже читати точно почнете, навіть якщо лінь. За даними наукових досліджень, читання дійсно захищає від захворювань мозку. Коли Ви читаєте, активність мозку збільшується і постійно знаходиться в тонусі, що покращує його стан.

Станете молодшими

Давно підтверджено, що організм людини старіє швидше, коли старіє мозок. Читання змушує Ваш мозок постійно працювати, в результаті Ваша старість відкладається.

Ви розвинете уяву і перестанете боятися бути дивним

Коли Ви читаєте книгу, яка є продуктом чиєїсь уяви, ви починаєте більше довіряти власній та використовувати її. Яка прекрасна ідея - використовувати мозок у всьому його божевільному, лякаючому, приголомшливому потенціалі. Читання допоможе Вам у цьому.

Якщо Ви вважаєте себе дивним, просто почніть читати що-небудь з області сюрреалізму або наукової фантастики (або сюрреалістичної фантастики), і зовсім скоро Ви відчуєте себе найнормальнішою людиною в світі. Звичайно, Ви захочете читати більше. І Ви це будете робити. І тоді Ваша власна фантазія змішає прочитане з реальним життям, додасть його у вашу унікальну колекцію інформації, досвіду та освіти.

Ви станете більш приємною людиною

Можливо, Вам не дуже-то і хочеться ставати більш приємним, але оточуючі точно будуть не проти. Можливо, Ви ніколи не були жертвою расизму, насильства чи злиднів.

Можливо, Ви не знаєте, як це - страждати від нерозділеного кохання. Можливо, Вам легше критикувати, ніж співчувати. Читання не змінить це повністю, але воно допоможе Вам задуматися, перш ніж засуджувати. У Вас з'явиться трохи більше розуміння. Трохи більше інтересу. Трохи менше «ми проти них» і набагато більше «ми всі разом».


Хто знає, до чого це призведе?
Хіба Ви не хочете дізнатися?
Так чому ж Ви ще не відкрили книгу?


За матеріалами сайтів:  AdMe.ru«ПСИ-ФАКТОР»Твой Апгрейд

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...