вівторок, 9 червня 2020 р.

Літературне ескімо, або «Морозивні книги»

Літо і морозиво створені одне для одного! 10 червня 1786 року, в США, продаж морозива став масовим. Саме тому, в цей день світ відзначає Всесвітній день морозива.

Існує легенда, що Марко Поло спробувавши морозиво під час своєї подорожі до Китаю, потім поширював його рецепти серед своїх земляків-кулінарів. Кажуть, що один із цих кулінарів пригощав морозивом гостей на прийомі у Катерини Медичі. Відомо, що одним із інгредієнтів був мандариновий сік, а рецепт ретельно охоронявся та не розголошувався.

Пропонуємо солодку добірку книг, в яких морозиво посідає одне з провідних місць. Вона неодмінно стане жаданою прохолодою в літній спекотний день:)


«Кому мороженое», Діна Арсеньєва 


У цій книзі можна познайомиться з короткими, але достатньо пізнавальними фактами про морозиво: про його винахід і перший відомий рецепт, про способи приготування і їх зміни, якими ці ласощі були в Європі, Америці та Росії. Також трішки можна дізнатися про «солодкі» рекорди. У книзі немає подробиць, все коротенько. Але те, що дізнаєшся, зацікавлює, і хочеться продовжити вивчати той чи інший факт. 


«Мороженое в вафельных стаканчиках. Три повести», 
Марія Ботева


Це збірник, що складається з трьох пронизливих і на диво чесних повістей про життя підлітків. 

Герої повісті «Мороженое в вафельных стаканчиках» – незвичайна сім'я, чий будинок відкритий кожному, кому важко жити у великому світі. Діти й дорослі можуть в будь-який момент виїхати – до моря, на край світу, в невідому далечінь... А потім обов'язково повертаються – туди, де їх люблять і чекають. 

Однокласники з «Школы на спичках» разом роблять важливе відкриття: врятувати інших можна, лише навчившись розуміти самих себе. А смішна та зворушлива дівчинка, оповідачка повісті «Место праздника» знає, якою тендітною може бути людська душа, – і голосно вимовляє: «Хай живе серце!»



«Ай-Кім! Морозиво для Лесі. Найкраще смакують секрети», Таіс Золотковська


Бути не схожим на інших – цілком природно. Сумувати, коли інші радіють, час від часу переглядати фільми жахів, коли всі твої однолітки віддають перевагу мультиплікаційним фільмам, а також нехтувати морозивом, навіть якщо всі члени твоєї родини так його обожнюють. Леся не любить морозиво без вагомих причин. Якось вона спробувала з’ясувати, чому їй не до вподоби улюблені ласощі дітлахів з усіх куточків планети. Яку таємницю розкриє дівчинка?



«Любовь и мороженое», Дженна Еванс Уелч


Літня, романтична, легка, весела історія про любов і пригоди. Ліна проводить канікули в Італії. Однак їй зовсім ніколи насолоджуватися прекрасною сонячною погодою, приголомшливими пейзажами і смачним морозивом. Дівчина приїхала до Італії, щоб виконати передсмертне бажання матері й знайти свого батька. Але хіба можна назвати батьком зовсім чужу людину, якої не було поруч цілих шістнадцять років? 

Ліна хоче скоріше розправитися з цією справою і повернутися додому. Коли в руки їй потрапляє щоденник матері, дівчина відправляється в подорож по Італії, щоб розгадати старий секрет батьків. Це неймовірна пригода приводить Ліну до несподіваних і дивних відкриттів, які змінять все її уявлення про матір, батька і навіть саму собе.



«Чудовий костюм кольору вершкового морозива», Рей Бредбері


Мова тут піде про чоловічу дружбу і взаємовиручку. І не тільки. Шестеро малозабезпечених приятелів з Мексики зібрали кошти і купили собі шикарний білий костюм. Трясучись над цим костюмом, боячись поставити на ньому хоч найменшу пляму, зводячи костюм в культ, вони всі переживають дуже яскраві емоції, коли одягають його і виходять в ньому на люди. Але чи може костюм змінити життя людини? Чи може життя змінити якась річ? 



«Галоши и мороженое», Михайло Зощенко


Це  повчальна, корисна  та цікава розповідь, яка допоможе батькам правильно донести правила хорошого тону, а дітям зрозуміти, що таке добре і що таке погано.

Оповідання розповідає про брата і сестричку, які дуже любили морозиво. Це зараз в кожному магазині повно морозива, і до того ж переважно дорогого й несмачного. А раніше морозиво було смачним, і продавала його спеціальна людина. Брат із сестрою так любили морозиво, що уклали не хорошу угоду з ганчірником. Чим все це обернулося для дітей, можна дізнатись, прочитавши це оповідання. 



«Магазинчик мороженого», Еббі Клементс


«Сестри Анна та Імоджин отримують у спадок від бабусі невеликий магазинчик морозива на набережній. Вони мріють продовжити сімейну справу, але це виявляється непросто ... ». 

Головна думка книги – подарувати людям радість зустрічі з їх дитинством. На мить, на одну солодку, холодну мить повернутися в дитинство. Вам би цього хотілося? А друга головна думка – цінність сім'ї, тих узів, які пов'язують нас незримими нитками, які роблять нас родиною. Це наше сьогодення, минуле і майбутнє.

Це така історія, яка розкривається повільно, немов ти знімаєш обгортку з морозива, і потім повільно їси ложкою, і смакуєш. Це добра, сонячна, промениста, літня книга для відпочинку і неспішного читання. В кінці книги читач зможе знайти рецепти морозива від автора! :)




«Мороженое для горячей штучки», Тетяна Луганцева


Скромна бібліотекарка Серафима ніколи не користувалася підвищеною чоловічою увагою. А тут кавалери буквально сиплються на неї як з оскаженілого рогу достатку. І кандидати на руку і серце всі як на підбір: красиві, багаті та самотні олігархи. Жити б Серафима і радіти, якби не одне але... 

Після побачення з фатальною бібліотекаркою їх знаходять в читальному залі убитими. Старовинний особняк XIX століття, де й розташоване книгосховище, представляє не тільки архітектурну цінність, а й є ласим шматочком в центрі міста. Однак жоден претендент на будинок, який зв'язався з велелюбною бібліотекаркою, не доживає до ранку ...




За матеріалами: otzovik.comwww.livelib.ru/bookwww.yakaboo.ua



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...