четвер, 27 червня 2019 р.

9 кращих книг для читання влітку

Всі ми любимо літо і завжди з нетерпінням чекаємо його приходу. Не настільки важливо де і як ви проводите своє літо, головне – не забувати про книгу. Адже немає часу більш підходящого для читання, ніж літній відпочинок!

Насолода книгою пропонує вам відмінну добірку книг для літнього читання.


«Кульбабове вино», Рей Бредбері

Безумовно, першим у вашому списку найбільш сонячних книг повинен стояти твір Рея Бредбері. Увійдіть в світ 12-річного хлопчиська, проживіть з ним одне літо, наповнене різними подіями, як радісними, так і не дуже. Кульбабове вино, яке робить дідусь головних героїв грає важливу роль: воно немов вбирає в себе течію часу.

Ця книга – пам'ять, те саме літо, яке вдалося розлити по пляшках і зберегти на багато років. Разом з «Кульбабовим вином» ви потрапите в те літо, яке можливе лише в дитинстві.


«Уроки італійської», Мейв Бінчі

Ірландська письменниця Мейв Бінчі – один з найбільш читаючих авторів у всьому світі. Її романи стають бестселерами, а три з них уже увійшли в п'ятірку кращих книг, виданих в Ірландії в 20 столітті. Бінчі, як ніхто інший, знає, чим зацікавити читача. Вражають своєю життєвістю історії, які перетворюються під її пером в захоплюючий, повний сюжетних переплетень роман.

У книзі «Уроки італійської» 8 незнайомих людей абсолютно несподівано перестають бути чужими один одному, завдяки заняттям, на які вони приходять вечорами два рази в тиждень в одну з дублінських шкіл. Рекомендується для читання з видом на пейзажі Італії.


«Міс Світі», Валері Собад

Чудовий союз романтики, сміху та детектива. Молода жінка на ім'я Саманта працює редактором відділу листів в жіночому журналі. Вона боязка та закомплексована, і ховається від самого життя в старовинному будинку своєї бабусі в Лондоні. Але одного разу вона отримує анонімку з погрозами, і її життя різко змінюється, змушуючи змінитися і її саму.

Почитайте цю книгу під час перельоту до Лондона або на дачі в альтанці з чашкою англійського чаю.


«Чарівні хмари», Франсуаза Саган

Тонкий, вишуканий роман найбільшої французької письменниці 20 століття. Не стільки про любов, скільки про ревнощі, що виросли з всеосяжного почуття чоловіка до жінки. Вони одружені і, здавалося б, щасливі в шлюбі, якби не його ревнощі. Боячись втратити її, він ревнує навіть до її минулого, навіть до її думок. А вона, змучена цієї неволею, прагне вирватися з пут і знову знайти свободу.

Книга відмінно читається літнім дощовим вечором біля каміна.



«Кувала зозуля», Роберт Гелбрейт

Завдяки таланту Джоан Роулінг ми отримали юного чарівника Гаррі Поттера, який став найпопулярнішим персонажем і зібрав мільйони шанувальників. Зрозумівши, що вже час переходити до інших жанрів, Джоан Роулінг взяла собі псевдонім «Роберт Гелбрейт» і написала детектив «Кувала зозуля». Новий твір знаменитої письменниці вийшов захоплюючим з першої ж сторінки. Приватний детектив розслідує загадкову смерть топ-моделі й стикається в своєму пошуку з таємницями, інтригами, які плете хитромудрий злочинець.

Ця книга сподобається любителям сюрпризів і просто допитливим читачам, яким цікаво побачити іншу сторону знаменитої письменниці.


«Сто імен», Сесілія Ахерн

Повний загадок твір від автора знаменитої любовної історії «P. S. Я люблю тебе». У житті Кітті Логан настала чорна смуга: вона звинуватила в злочині невинну людину, її кинув бойфренд, їй загрожує звільнення з видання, в якому вона пропрацювала цілих 10 років!

В довершення всього вмирає близька подруга Кітті, яка не встигла здійснити свою цікаву задумку для журналу. Втілити ідею Констанс належить Кітті, але перед нею постає таємниця списку із 100 імен, який залишила подруга.



«Ніжність», Давід Фоенкінос

«Ніжність» – книжка, що підкорила мільйони читачів у всьому світі. Глибокий, витончений і несподіваний роман про кохання та втрату. Словникове визначення «ніжності»: тендітність, крихкість, слабкість. Про ці дивовижні риси й про парадоксальність життя читайте в історії Давіда Фоенкіноса.

Переживши трагедію – втрату коханого чоловіка – Наталі втрачає інтерес до любові та близьких стосунків. Але померла в ній здатність любити раптово відроджується, завдяки милій сором'язливості та делікатності її самотнього підлеглого. Справжня ніжність народжує щирі почуття, чужі показному блиску. 

Рекомендуємо почитати, якщо раптом влітку вам стало трохи сумно, а після подивитися чудовий однойменний фільм з Одрі Тоту в головній ролі.



«Коса. Сплетіння долі», Летиція Коломбані


В кожного з нас бувають складні моменти в житті. І деякі із них стають переломними. Французький роман, який здобув приголомшливу популярність у всьому світі, розповідає про долі трьох жінок, кожна з яких готова боротися за свободу та щастя. Перед нами постають на перший погляд, такі різні жіночі долі. Та все ж є та маленька ниточка котра обєднує їх. 

Чи в змозі людина сперечатися з Долею? Чи може сама кардинально змінити своє життя? Летиція Коломбані впевнена: «Так!». Все під силу впевненій, рішучій, сильній натурі. Треба тільки йти вперед, зціпивши зуби, тамуючи біль, не озираючись назад... Як важливо інколи почути, що комусь вдалося докорінно змінити своє життя та стати щасливим. Надія на краще та впевненість у собі – це те, що Летиція Коломбані дарує кожному на сторінках своєї книги. 


«Літо, прощай», Рей Бредбері

«Чуєш, яке повітря? Серпень прийшов. Прощай, літо.»

Не всім відомо, що через майже 50 років Бредбері опублікував продовження популярної повісті «Кульбабове вино». У цьому романі головний герой Дуглас Сполдінг стає дорослішим і проживає нові, незабутні історії.

Ну що можна сказати – сентиментально, ніжно, тепло, по-доброму і трохи сумно. Спочатку Вино та Літо прощай замислювалися як єдина книга, але видавець попросив зробити дві. І не даремно. Здається, ніби час дав Бредбері можливість обдумати кожен діалог, можливо, по-новому. Диву даєшся, коли дивишся як Дуглас дорослішає і так шкода, що він це робить. Закриваючи книгу після прочитання, дуже не хочеться розлучатися з персонажами, хочеться трохи потягнути час перед тим, як закінчити читати! Роман так закручує у вирі подій, що здається знову стаєш маленькою дитиною, що бігає в тенісних туфлях по зеленому лузі, з травичкою в роті й дивиться на це нескінченно прекрасне синє небо!



Насолоджуйтесь літнім читаням!







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...