вівторок, 26 лютого 2019 р.

Що читають зірки: 10 улюблених книг голлівудських знаменитостей

У зірок дуже насичений графік життя, але навіть між постійними зйомками вони знаходять час для читання книг. Хтось віддає перевагу класиці, хтось сучасним книгам, а хтось читає маловідомих авторів.

Сьогодні хочемо розповісти Вам про улюблені книги голлівудських знаменитостей, які варто прочитати кожному.


Опра Вінфрі - Харпер Лі «Вбити пересмішника»

             

Роман американської письменниці та володаря Пулітцерівської премії розповідає історію маленького містечка на півдні Америки та його жителів, які страждають від нерівноправності, расизму та ксенофобії.



Наталі Портман - Анна Франк «Щоденник Анни Франк»

               

Єврейська дівчинка Анна Франк у своїх записах розповідає про нелегку долю людей, що проживають в притулку за часів нацистської окупації Нідерландів. Щоденник вперше був виданий в 1947 році за допомогою батька Анни Отто Франка, а в 2009 був визнаний спадщиною, об'єктом реєстру «Пам'ять світу» ЮНЕСКО. У актриси є єврейське коріння і це пояснює її трепетне ставлення до цієї книги.


Анджеліна Джолі - Брем Стокер «Дракула»

                 

Мама шістьох дітей, актриса, режисер і продюсер вільний час любить проводити за книгою, а одним з її улюблених творів є роман ірландського письменника Брема Стокера «Дракула».


Орландо Блум - Федір Достоєвський «Брати Карамазови»
   
              


У багатьох інтерв'ю Орландо Блум відзначав, що небайдужий до російської класики і один із його найулюбленіших творів - «Брати Карамазови» Федора Достоєвського. Він регулярно перечитує роман і часто бере з собою на зйомки. Твори класика, до речі, діють на нього краще за будь-яке снодійне.


Кіра Найтлі - Джейн Остін «Гордість та упередження»

                 



Однією з улюблених книг Кіри Найтлі є роман англійської письменниці Джейн Остін, опублікований у 1813 році. Він розповідає про життя дрібного англійського дворянства на початку 19 століття і водночас є «прадідусем» усіх жіночих романів, коли-небудь написаних.

Багато хто хотів би стати героєм улюбленої книги і опинитися в епосі, який в ній описується. Актрисі вдалося втілити мрію в життя. Кіра Найтлі зіграла другу з п'яти дочок містера й місіс Беннет, Елізабет. 


Леонардо Ді Капріо - Ернест Хемінгуей «Старий і море»
                   


Відомий актор і викрадач жіночих сердець своїм улюбленим твором називає філософську повість Ернеста Хемінгуея «Старий і море». Це не лише один з останніх завершених творів Хемінгуея, а найскладніша у філософському плані річ. Це - алегоричне розкриття світоглядної позиції автора, власний варіант відповіді письменника на найважливіше з питань філософії про сенс життя.


Крістен Стюарт - Джон Стейнбек «На схід від Едему»

                     


Зірка «Сутінків» дуже довго намагалася піти від образу білошкірої дівчинки з саги про вампірів, але тільки зараз завдяки новим ролям їй це вдається. Улюблена книга Крістен Стюарт, як це не дивно, класика американської літератури - роман Джона Стейнбека «На схід від Едему». Твір є алегорією біблійної легенди про Каїна й Авеля і розповідає про життя двох сімей - Траско та  Гамільтонів.


Джим Керрі - Федір Достоєвський «Злочин і кара»

                     

Ми всі звикли сприймати Джима Керрі в якості коміка, який здатний розвеселити будь-якого своїми кривляннями. Але в житті актор зовсім інший. Його улюблена книга, наприклад, «Злочин і кара», що є ще одним доказам його глибокої душевної організації.



Хелена Бонем-Картер - Чарльз Метьюрін «Мельмот Блукач»

                       


Зірка фільмів «Кімната з видом» та «Крила голубки» має досить незвичайний смак, що проявляється не тільки в одязі, але і в книгах. Її улюблений твір - готичний роман Чарльза Метьюріна «Мельмот Блукач».



Джонні Депп - Джек Керуак «У дорозі»

                   


Джонні Депп в прямому сенсі одержимий творчістю Джека Керуака, він навіть збирає його особисті речі у власну колекцію. Тож не дивно, що улюблена книга актора - «У дорозі». Твір є яскравим зразком покоління бітників нарівні з роботами Вільяма Берроуза та Аллена Гінзберга.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...