понеділок, 3 грудня 2018 р.

Птахи і камінь Анастасії Нових

"Люди немов птахи й каміння. Одним достатньо лише натяку, єдиного слова, щоб злегка підкинути в духовну височінь. І сутністю, що прокинулася, вони здіймаються в пізнання нескінченного всесвіту. А інші? Камінь - він і є камінь".

У книгах Анастасії Нових діапазон порушених питань вражає своїм енциклопедичним і аналітичним обсягом: від унікальних, стародавніх знань до науково-популярних відомостей майбутнього; від ефективних давніх духовних практик (в тому числі і для боротьби з негативними думками) до феноменальних людських можливостей; від незвичайного світогляду, цікавих притч до запального гумору; від цікавої історії минулих цивілізацій до глибоко особистих, духовних питань.

Книга "Птицы и камень" - це зібрання трьох оповідань: "Дежурство", "Всё так просто" и "Птицы и камень". Як багато тепла і добра помістилося на неповних трьохстах сторінках! Вишуканості та унікальності книзі додають ілюстрації автора, якими вона доповнена.

Чергування

Герої книги - це звичайні люди, це і Ви, це і наш сусід і сусідка. Так і герой першого сюжету - звичайна людина зі своїми хворобами, клопотами, життєвими труднощами. Попри всі життєві обставини він залишається Людиною. Саме з великої літери. 

Читаючи кожне оповідання, ніби приміряєш на себе його роль, дивлячись з боку - бачиш себе. Важливо вміти не тільки бути суддею комусь - це легко, набагато складніше бути суддею самому собі. І це справді важко. 

У простій і доступній формі в книзі ставляться основні питання: що важливіше - вчиняти по совісті, чи у своїх вчинках дотримуватись правил, інструкцій, абстрагуючись від того, що відбувається? Щоб потім самому сказати - "А що я? Я робив все з папірця. Я робив як всі. Я такий як інші". Страшніше за все бути таким як усі.


Все так просто

Завдяки другому оповіданню, читач дивиться на світ очима старця, який прожив вже час на землі, який може підсумувати своє життя, як прожив, чи гідно прожив. 

Оповідання змушує замислитися, а чи зможемо ми підбити підсумки коли настане наш час? Може вже зараз треба робити все, не відкладаючи на потім. Ніхто не знає, що чекає нас в кінці життєвого шляху. Але, найчастіше люди шкодують про те, що не зробили, ніж про те, що встигли зробити.


Птахи і камінь

Третій сюжет трохи переплітається з попередніми творами Анастасії Нових. Але, якщо Ви не читали "Сенсея", не лякайтеся. Вам все стане ясно і зрозуміло. В оповіданні піднімається тема реінкарнації - віра в повторне втілення, переселення душ. Все залежить від того наскільки праведно людина прожила своє життя: чим більш духовно, тим більше шансів в наступному житті гідно втілитися. 

Memento mori - "пам'ятай про смерть". Таким слоганом можна описати останню розповідь. Це розуміння, що жити треба тут і зараз, і робити так, щоб менше помилок довелось виправляти надалі. Сказане сьогодні, в серцях образливе слово поранить людину, а попросити вибачення можна і не встигнути...

Теми зачіпаються в книзі серйозні. Тому, хочеться додати, що це їжа для душі й розуму, а не розважальне чтиво. Такий собі підручник моралі та людських відносин, написаний простою мовою, з доступними прикладами.


Всім приємного читання!






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...