середу, 10 жовтня 2018 р.

Цитадель - книга на всі часи

Французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері відомий багатьом людям за твором "Маленький принц". Його ми пам'ятаємо з дитинства. "Цитадель" - найбільше творіння автора, вершина його художньої філософії. 

Ця потужна, незламна часом літературна фортеця зводилася письменником протягом довгих років з максимальною віддачею і нескінченною любов'ю. Вона виросла на міцному фундаменті раніше створених творів і стала підсумком усієї його творчості.


"Мистецтво міркувати - це мистецтво обдурювати самого себе".

"Цитадель" останній твір письменника. В ньому все розуміння життя та його суті. Оскільки "Цитадель" не була завершена (сам письменник завжди повторював, що не закінчить її ніколи) книга виявилася дуже об'ємною і складною для прочитання. 

Французький літератор Мішель Кенель, на прохання родини Сент-Екзюпері, зробив спробу вдосконалити твір, провівши деякі скорочення і вилучивши повтори, тим самим яскравіше виділивши всі художні переваги. 

"Смерть зірки на шляху каравана губить його точніше, ніж ворожа засідка".

Новий варіант виявився більш доступним і популярним, допоміг наблизити читачів до цього неповторного шедевра великого письменника-зодчого, що будує в серці кожного непорушну цитадель. Але навіть такий варіант настільки повний і глибокий, що неможливо навіть уявити, яким думкам у виданні не було відведено місце? 

"Всупереч загальноприйнятій думці, любов не завдає мук. Мучить інстинкт власності, а він протилежний любові".

Думки найглибші про любов, про людину, про душу. Про смерть всерйоз, про життя яке прожите, про себе і про Землю. Неможливо коротко описати сюжет. Ця книга допоможе розібратися в собі, у своєму житті. Вона зможе відповісти на багато хвилюючих людей питань, можливо, відкриє на багато очі.

Після прочитання книги залишається тільки одне відчуття  - неймовірне, безмежне захоплення.

Можна багато писати про цей твір, але будь-які слова будуть лише блідою рецензією роману, в якому на кожній сторінці є глибока філософія життя. Просто читайте, кожен знайде в цій книзі щось своє, внутрішнє, близьке своєму світу, своїй долі та своєму життю.

"Звільни людину, і їй захочеться творити".




За матеріалами: www.livelib.ru/book, www.labirint.ru, www.ozon.ru




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...