понеділок, 23 липня 2018 р.

"Дивергент. Нескорена" Вероніки Рот

Дивергент. Нескорена - дебютний роман американської письменниці Вероніки Рот, перша частина однойменної трилогії. Сюжет розгортається в антиутопічній версії Чикаго, де живе розподілене на п'ять фракцій, типів особистостей, суспільство. Письменниця розповідає, що ідея серії народилася ще під час її навчання в коледжі.

Слово "нескорена" - означає, що людину неможливо підкорити. Воно якнайкраще характеризує головну героїню книги і всіх дивергентів. А "дивергент" - (з анг.) "обраний", "незвичайний" чи "не такий як всі".

В Чикаго далекого майбутнього все не так, як сьогодні. Шістнадцятирічна Беатрис стоїть перед вибором: вона має приєднатися до однієї з п’ятьох наперед визначених фракцій. Цей вибір й вирішить її долю до кінця життя. Але рішення виявляється не таким простим, адже Беатрис не така як усі, й  наперед визначені рамки їй не підходять. 

З перших рядків книга зачаровує, тримає в напрузі. Автор описує ідеальний, як здається, світ. В якому панують п'ять фракцій: ерудиція, альтруїзм, правдолюбство, товариськість, безстрашність. Кожна з фракцій присвячена позитивній якості людської особистості. 

На перший погляд, все повинно бути ідеально, але завжди існують проблеми. В цьому світі головною проблемою є дивергенти - люди, які підходять одразу до декількох фракцій.

«Я вірю в буденні прояви мужності, у відвагу, яка змушує одну людину ставати на захист іншої».

Сама по собі тема антиутопії вже не так і оригінальна, проте, книга чіпляє, захоплює з першої сторінки і не відпускає поки не прочитаєш всю трилогію. Книга просто приголомшлива, цікава, захоплююча. У ній є все: любов і біль, відвага і страх, дружба і зрада. 

Книги серії "Дивергент" написані 25-ти річною дівчина, але читаються дуже легко. Ті, хто вже прочитав трилогію, відмічають схожість з "Голодними іграми". Але на відміну від Ігор, у цих книгах все чітко та зрозуміло. Відносини головних героїв ростуть і дорослішають з кожною книжкою. 

«Прірва нагадує нам про тонку грань між відвагою і дурістю».

Не будемо переказувати далі сюжет, а скажемо лише одне - читати всім. Не пошкодуєте. 

Гарантуємо, що після прочитання першої книги трилогії, ви обов'язково захочете якомога швидше почати наступну!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...